Eroii neamului, cinstiți la Reșița

ziua eroilor
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Momentul a fost marcat printr-un ceremonial religios, depuneri de coroane și alocuțiuni oficiale.

Ziua Eroilor este marcată încă din 1920 odată cu sărbătoarea Înălțării Domnului. Inițial, a fost instuită pentru a cinsti eroii din Primul Război Mondial, al căror sacrificu a făcut posibilă Marea Unire din 1918. După încheierea războiului, România a fost printre primele țări din Europa care au luat măsuri și au inițiat acțiuni concrete pentru cinstirea eroilor săi, după cum se arată în mesajul premierului Marcel Ciolacu, citit astăzi de prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir.

„Comemorarea eroilor neamului, ne dă certitudinea că jerfele celor care au luptat pentru țară vor rămâne mereu în memoria colectivă întărindu-ne încrederea că exemplul lor va motiva multe alte generații să creadă în viitor. Ne gândim și la cei dispăruți, care au luptat pentru o Românie cu care să se mândrească și urmașii generațiilor de astăzi. Respectul pentru roți acești eroi este măsura respectului față de însăși România și față de viitorul nostru. Ne înclinăm cu profund respect în fața lor și se cuvine ca, la rândul nostru, să ducem visul lor mai departe și să dezvoltăm țara pe care o vom lăsa moștenire generațiilor viitoare. O Românie puternică, modernă, demnă, apreciată și profund atașată valorilor și principiilor libertății și democrației”, este mesajul primului ministru.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Evenimentul marcat în Parcul Tricolorul a mai cuprins o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu protopopul Reșiței, Gheorghe Suveți, depuneri de coroane de flori și defilarea garnizoanei Reșița alături de reprezentanții structurilor Ministerului de Interne.

ziua eroilor resita

Depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Reșița.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/