Elevii şi studenţii iau contact cu sistemul Ecris, de Ziua Justiţiei Civile

explo 1000x200

La iniţiativa Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, Ziua Europeană a Justiţiei este celebrată în întreaga Europă la 25 octombrie. Obiectivul declarat al acestei zile este de a ajuta cei 800 de milioane de cetăţeni din cele 47 de state membre să fie mai bine informaţi asupra drepturilor lor şi asupra modului în care funcţionează justiţia în viaţa de zi cu zi.

Dezideratul a fost îmbrăţişat şi de către conducerea instanţei supreme din Caraș-Severin, care a decis că marţi, 25 octombrie, între orele 10.00-15.30, Tribunalul Caraş-Severin şi instanţele din raza de activitate vor organiza, cu această ocazie, Ziua Porţilor Deschise.

„La toate instanţele va fi permis accesul publicului interesat pe baza buletinului de identitate şi în grupuri cu ghid pentru vizite ale sediilor instanţelor pe circuitul cererii de chemare în judecată. Preşedintele Tribunalului şi preşedinţii judecătoriilor din raza de activitate a tribunalului vor desemna judecători care să însoţească grupurile de vizitatori şi să dea explicaţii referitoare la specificul activităţilor judiciare”, explică judecătorul dr. Daniela Deteşan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Caraş-Severin, organizarea manifestărilor.

La ora 13, la sediul Tribunalului Caraş-Severin, în sala de şedinţe a Secţiei a II-a Civile, se va realiza o succintă proiecţie a funcţiilor aplicaţiei informatice ECRIS, aplicaţie utilizată în întregul sistem judiciar pentru evidenţa şi instrumentarea dosarelor. „Toate persoanele interesate sunt binevenite să participe la prezentare”, adaugă Deteşan.

banner 970 x 250