A cincea și ultima întâlnire de lucru din cadrul proiectului multilateral Comenius intitulat „PARALLEL WAYS” a avut loc în Volterra, Italia. Elevii şi cadrele didactice reşiţene, printre care şi Şcoala Gimnazială Nr.12 din municpiu, au prezentat produsele finale şi au vizitat locuri interesante.
Ultima întâlnire de lucru din cadrul Proiectului Comenius desfăşurată în Italia a fost organizată de către școala coordonatoare, ITCG „F. Niccolini” Volterra și una dintre școlile partenere tot din comuna italiană numită Istituto Comprensivo „Jacopo da Volterra”. Cele două școli italiene au urmărit prin această reuniune să prezinte ultimele produse finale și materialele cele mai relevante create de către elevii din școlile partenere. Totodată, au avut prilejul de a vizita unele dintre cele mai frumoase și interesante locuri ale regiunii Toscana. Una dintre unităţile de învăţământ care au făcut parte din acest parteneriat a fost şi Şcoala Gimnazială Nr.12 Reşiţa.
„Această întâlnire a însemnat un prilej unic pentru elevii și cadrele didactice participante de a învăța şi vizita lucruri noi, interesante, de a realiza activități comune cu partenerii din celelate țări partenere în cadrul acestui proiect. Am avut parte de o primire deosebit de călduroasă din partea gazdelor, elevii școlii și profesorii lor, familiile elevilor. Am fost impresionaţi de toate frumusețile naturale, dar și cele create de mâna omului, de aerul plin de istorie și cultură pe care l-am respirat în toate zilele petrecute în Italia. Consider că această ultimă întâlnire de proiect a fost o chintesență a întregului proiect, reușindu-se o unificare a eforturilor depuse în cadrul activităților derulate pe tot parcursul acestui proiect deosebit de interesant, atât pentru elevii participanți, cât și pentru cadrele didactice din toate școlile partenere, întreaga comunitate din care facem parte fiecare dintre noi, fie că e vorba de Opole, Reșița, Diosd, Gelibolu sau Volterra”, a declarat profesor Ghiorghiţa Fercea, directorul şcolii reşiţene şi coordonator de proiecte, pentru Express de Banat.
Toate cele şase şcoli partenere au participat la întâlnire cu echipe formate din elevi şi cadre didactice, numărul membrilor echipelor variind de la o şcoală la alta. Şcoala Gimnazială Nr. 12 Reşiţa a participat cu o delegaţie compusă din: Valentin Voin – clasa a V-a B, Simina Stolojan și Larisa Sfeia, ambele din clasa a VII-a A, şi Alexandra Bribete din clasa a VIII-a A. Cadrele didactice au fost: profesor Lenuţa Dicu, directorul adjunct al unității de învățământ, Daniela Costea, profesor de limba engleză şi coordonator al proiectului la nivelul şcolii, şi Adina Rudolf, profesor de limba franceză. Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.