Elevii reşiţeni fac schimburi culturale cu tineri din şapte ţări

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Proiectul Comenius, intitulat  „A Cultural Journey through Europe Wonderland”. continuă şi anul acesta cu activităţi organizate de profesorii şi elevii Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 8, Reşiţa, împreună cu reprezentanţii celorlalte şcoli partenere, din şapte state ale Uniunii Europene.

În cadrul temei „Costume şi tradiţii populare”, în perioada 18-25 martie se vor desfăşura mai multe activităţi care urmăresc schimbul cultural între ţările partenere participante la proiect: Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia, şi România. „Organizatorii doresc ca prin aceste activităţi să ofere participanţilor un sentiment de identitate naţională,  dar şi de cunoaştere şi respect faţă de identitatea culturală şi tradiţiile altor popoare”, se arată într-un comunicat semnat de direcţiunea Şcolii Nr. 8.

Deschiderea oficială va avea loc luni, la ora 10, în prezenţa participanţilor la proiect, a  profesorilor şi elevilor din ciclul gimnazial ai Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 8, a conducerii acesteia şi a invitaţilor din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean. „În aceeaşi zi, gazdele vor invita ceilalţi participanţii la prezentarea şcolii şi mai apoi a Municipiului Reşiţa. Ziua de 19 martie este dedicată prezentării regiunii, urmând a se pleca într-o excursie în judeţul Caraş-Severin, pe parcursul căreia se vor vizita obiective turistice specifice temei: Muzeul de arheologie şi etnografie din Şopotu Vechi, Muzeul de costume populare şi morile de apă din localitatea Eftimie Murgu, Staţiunea Băile Herculane – clădiri istorice şi obiective turistice, Mănăstirea Piatra Scrisă şi municipiul Caransebeş”, se arată în acelaşi comunicat.

promovare banner maxagro

Interesantă se anunţă şi ziua de miercuri, când, la Sala Lira a Liceului de Artă din Reşiţa, va avea loc o prezentare de costume populare specifice fiecărei ţări participante, urmată de o serie de „minicursuri” în cadrul cărora participanţii vor fi iniţiaţi în câte un dans popular specific, scena fiind sala de sport a  Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 8, Reşiţa. În ziua imediat următoare, participanţii la acest proiect vor vizita „leagănul poporului român”, vestigiile dacice din zona Hunedoara –Alba Iulia, dar şi alte obiective istorice, arheologice şi culturale de pe traseu. În prima parte a zilei de vineri, participanţii vor prezenta tradiţii specifice în cadrul unui atelier de confecţionare de păpuşi pe linguri de lemn, îmbrăcate în costume populare. În a doua parte a zilei participanţii vor pleca pe Muntele Semenic, unde va avea loc şi festivitatea de închidere oficială a acestei sesiuni din proiect.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/