Elevii din Timișoara, învățați cum să colecteze selectiv deșeurile. Ce proiect va fi derulat

colectarea selectiva a deseurilor 1

Elevii care învață în școlile din Timișoara vor fi învățați cum să ajute la protejarea mediului prin colectarea selectivă a deșeurilor. Primăria vrea să implementeze un proiect pilot în unitățile de învățământ din oraș, intitulat „Armata Selectării Atente a Plasticului”.

Elevii din unitățile de învățământ din Timișoara vor afla mai multe informații despre cât de important este să colectezi deșeuri pentru a contribui la protejarea mediului. Primăria Timișoara anunță că a pregătit un proiect pilot intitulat „Armata Selectării Atente a Plasticului”, care va fi derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Timiș și Fundația „The Institute”. Proiectul va fi implementat dacă consilierii locali își vor da acordul în acest sens.

În momentul de față, legislația națională impune școlilor să colecteze deșeurile în fracții, respectiv să asigure colectarea separată a deșeurilor reciclabile de diferite categorii.

Tot ceea ce nu este nu este reciclat, ajunge din păcate la groapa de gunoi și generează costuri suplimentare. Așa că depunem eforturi consistente pentru a încuraja populația să recicleze. La o întâlnire recentă cu elevii timișoreni, ei au venit cu soluții interesante, pe care acum le putem pune în practică. Una din soluțiile propuse de copii a fost să organizăm campanii de colectare selectivă în școli și să educăm elevii cu privire la importanța reciclării. Cu bucurie le-am răspuns că avem acest lucru deja în plan, printr-un parteneriat cu cei de la The Institute care sper să fie un imbold pentru copii și să-i încurajeze să colecteze selectiv”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Mai precis, în cadrul proiectului vor fi realizate materiale de promovare a colectării selective în școli, precum și o campanie de educație pentru mediu, care include informări, activități și workshop-uri interactive cu elevii și profesorii.

Colectarea selectivă din școlile gimnaziale și liceele din oraș va fi monitorizată, pentru conformarea cu legislația în vigoare, iar datele colectate vor fi transmise către administrația locală. Unitățile de învățământ au început să fie dotate cu coșuri separate pentru colectarea pe patru fracții – hârtie și carton, plastic și metal, rezidual și sticlă. Programul pilot este în curs de extindere la nivel național, iar performanța Timișoarei va putea fi comparată cu a altor orașe”, a informat Primăria Timișoara.