Elevii din Timișoara, diagnosticați mai ușor de către medicii din școli

img 7556

Elevii din Timișoara vor putea fi diagnosticați mai ușor de către medicii din școli. Asta după ce Serviciul de Asistență Medicală Școlară va fi dotat cu zeci de calculatoare, primite ca donație, cu ajutorul cărora starea de sănătate a copiilor va fi monitorizată într-un sistem interconectat cu datele înregistrate de medicii de familie la care aceștia sunt înscriși.

Se digitalizează serviciile medicale școlare din Timișoara, în urma unei donații private. Primăria Timișoara informează că Serviciul Public Asistență Medicală Școlară va fi dotat cu 34 de PC-uri, 34 de monitoare și toate perifericele necesare, care au fost oferite de o companie și o asociație.

Potrivit reprezentanților instituției, donația va ajuta ca monitorizarea stării de sănătate a copiilor din școlile și grădinițele din Timișoara să se facă într-un sistem interconectat cu datele înregistrate de medicii de familie la care aceștia sunt înscriși. Astfel, fiecare copil va avea un dosar medical complet la care să aibă acces medicii care au grijă de copii.

“Aceste donații vor ajuta administrația locală să înceapă să documenteze electronic interacțiunile medic – elev și pornind de la datele specifice, reale și concrete obținute – să formuleze politici și programe locale adecvate de îmbunătățire a sănătății elevilor. Suntem în continuare deschiși la colaborări care să ne ajute să oferim un viitor mai bun copiilor din Municipiul Timișoara”, a declarat Diana Amza, coordonatoarea activității Serviciului Public Asistență Medicală Școlară.

Într-o etapă următoare va fi achiziționată și instalată o platformă care să faciliteze comunicarea și accesul la un set unitar de date, atât de către medicii de familie, cât și de către cei din cabinetele din școli sau grădinițe.

Facem un pas foarte important în asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor și școlarilor din unitățile de învățământ. Un astfel de sistem permite să urmărim în dinamică dezvoltarea copilului, evoluția unei afecțiuni cronice și cel mai important să aplicăm programe de profilaxie în timp util“, a precizat Lia Vlaicu, medic în rețeaua de medicină școlară.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/