Elevii de la Colegiul Tehnic din Reșița – practică la firme de prestigiu din Spania

Colegiul Tehnic din Reșița a câștigat un nou proiect european de mobilitate în cadrul Programului Erasmus „Învățământul profesional și tehnic”, valoarea proiectului fiind de peste 68.000 de euro.

Proiectul cu titlul „Mobilitățile educaționale – oportunități de angajare pe piața muncii pentru viitorii absolvenți” se derulează până în noiembrie 2020. Stagiul se va derula în Granada, Spania, la mai multe firme de prestigiu. La aceste stagii vor participa 23 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, din cadrul învățământului liceal și profesional, ne-a declarat coordonatorul proiectului, prof. Elena Dalina Rancu.

Elevii se vor pregăti în următoarele calificări: tehnician designer vestimentar, tehnician mecanic pentru întreținere și reparații, tehnician instalator pentru construcții și mecanic utilaje și instalații în industrie. Participanții vor avea șansa de a exersa operații tehnologice cu utilaje și tehnologii din domeniile textil, construcții și mecanic. De asemenea, vor participa la activități de formare profesională în spiritul european de muncă, de a dezvolta abilități și competențe menite să le faciliteze dezvoltarea personală și inserția pe piața europeană a muncii și, un lucru deosebit de benefic, vor putea dezvolta competențe lingvistice, interpersonale și culturale.”, ne-a declarat managerul de proiect, prof. Elena Dalina Rancu.

Proiectul este menit să promoveze creativitatea și creșterea spiritului antreprenorial, iar obiectivul dorit este îmbunătățirea nivelului de competențe și de aptitudini-cheie, în special în ceea ce privește relevanța acestora pentru piața muncii.