Elevii de la „CD Loga” au pus „Bandaj pe Lacrimi” pentru salvarea unei vieți

Elevii Colegiului Național „C.D. Loga” din municipiul Caransebeș și-au unit forțele, din compasiune pentru cei din jur și din dorința de a schimba vieți. Acțiunea caritabilă, plină de activități cultural-educative care s-au întins pe parcursul a două săptămâni, a culminat cu spectacolul „Bandaj pe Lacrimi”, prezentat la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș.

Simbolic, atât profesorii, cât și elevii participanți au avut pictate pe fețe lacrimi… lacrimile celor aflați în suferință. Această ediție a VII-a a proiectului „Bandaj pe lacrimi” a avut o tematică aparte cu mesajul „No silence to violence”. Cu toții, din puținul pe care îl avem, prin implicare, vom reuși să dăruim bucurie și speranță, ne-a declarat eleva Carina Sîtea de la Colegiul „CD Loga”.

În această campanie ne dorim să o ajutăm pe Ane Mary, o fetiță în vârstă de 4 ani din municipiul nostru, care suferă de o malformație la nivelul craniului care are ca și consecințe dificultăți de mișcare. Cu acești bani pe care noi i-am strâns ea poate beneficia de operația de care are atâta nevoie”, ne-a precizat Carina, elevă la secția Vocațional a liceului caransebeșean.

Profesorii coordonatori Clipa Cecilia, Ciobotea Petronela și Sorina Jurj s-au ocupat de organizarea mai multor evenimente în ultimele două săptămâni, toate în scopul adunării de fonduri pentru cazul din acest an, unul deosebit de grav, familia fetiței fiind în imposibilitatea colectării sumei necesare pentru operație.

Suntem la al șaptelea an de organizare a campaniei noastre și de la an la an elevii sunt tot mai receptiv la activitățile de voluntariat, activități care sunt în afara școlii. S-au rerulat mai multe activități de strângere de fonduri, mai întâi în incinta școlii în cadrul unei expoziții culinare și am culminat cu un spectacol în care vedem creativitatea elevilor și dorința de implicare în a face ceva folositor semenilor lor”, ne-a precizat profesorul coordonator Petronela Ciobotea.

Această campania a avut ca mesaj împotriva violenței domestice:

Ținând cont că suntem la a VII a ediție a Campaniei Bandaj pe Lacrimi, am considerat că putem fi formatori de opinie pentru cei care ne ascultă și ne urmează exemplul și am vrut să transmitem în această ediție un mesaj împotriva violenței în familie și să nu mai stăm liniștiți de parcă este firesc, pentru că în ultimii an violența domestică a luat amploare. Pe parcursul Campaniei am postat în spațiul media mai multe mesaje împotriva violenței No silence to violence pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestei practici”, ne-a menționat profesoara Cecilia Clipa.

Violența domestică în România este o problemă socială care afectează viața multor membrii ai familiilor, în special femeile și copii.

În urma Campaniei s-au colectat 11.000 de lei, bani care vor fi donați familiei micuței Ane Mary.

Pe scena Casei de Cultură au fost prezentate programe artistice de la scenete de teatru, la suită de jocuri populare sau colinde toate susținute de elevii Colegiului Național CD Loga din Caransebeș.