Elevii cărăşeni se întorc astăzi la şcoală

Cei aproape 37.000 de elevi din judeţul Caraş-Severin revin la ore după o vacanţă de trei săptămâni. Cel mai lung semestru de şcoală din ultimii ani începe astăzi şi se va încheia în 23 iunie.

Semestrul al doilea al anului şcolar 2011-2012 aduce câteva noutăţi. Până la vacanţa de vară, care începe mai târziu, elevii mai au o pauză de două săptămâni în perioada 7-22 aprilie. Clopoţelul va suna pentru ultima dată în 23 iunie, urmând ca anul şcolar 2012-2013 să nu mai înceapă la 15 septembrie, ci cu o săptămână mai devreme.

Tot de astăzi orele de matematică, fizică sau chimie se mută pe micul ecran. Proiectul „Şcoala Discovery” constă în prezentarea zilnică a câte unui program educativ, adaptat pentru clasele V-XII. Astfel, pe canalul Discovey, vor rula, începând cu ora 14.00 şi a doua zi în reluare de la ora 8.00, emisiuni special concepute pentru elevii români, care vin în completarea lecţiilor de la şcoală. Luni va fi „ora” de matematică, marţi cea de chimie, miercuri elevii vor urmări programul de biologie, joi cel de fizică, iar vineri alte ştiinţe. Potrivit ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, scopul programului este diversificarea resurselor de învăţare pentru profesori şi elevi şi completarea într-un mod distractiv a cunoştinţelor dobândite la şcoală. Lecţiile de pe Discovery vor fi dublate îm limba română şi vor putea fi urmărite atât acasă, cât şi la şcoală, în funcţie de modul în care se va organiza fiecare unitate de învăţământ.