Elevi din Caransebeș şi profesorii lor, ieşiţi la horit de 24 Ianuarie

Elevi din Caransebeș, îndrumați de cadrele lor didactice, au marcat într-un fel original ziua de 24 Ianuarie, dată la care în 1859 a avut loc Unirea Principatelor Române, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.

Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român, astfel că ne-am gândit să organizăm o horă a Unirii în Centrul Civic al municipiului, ne-a precizat Mioara Bivolaru, profesor de istorie la Colegiul Național CD Loga.

„Profesorii de istorie de la Colegiul CD Loga, Liceul Tehnologic Dacia și de la Seminarul Teologic au gândit să omagieze împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor printr-o acțiune comună. Astfel, am organizat ceea ce demult în acest oraș nu a mai avut loc, adică o horă a Unirii în locul ce ni se pare nouă a fi simbolul unității: avem un arc care unește două biserici de rit diferit. Şi, în același timp, pentru a bucura cetățenii acestui oraș, le-am oferim câte un balon, invitându-i să se prindă în această horă a Unirii”, ne-a declarat prof. Mioara Bivolaru.