Elevi de la două școli de top din Reșița, calificați la concursul național de robotică

elevi generala 7 resita
timisoara capitala 2023

Noul an școlar a început cu rezultate remarcabile pentru 15 elevi care participă la cel mai mare concurs național de robotică școlară – NextLab.

15 elevi reșițeni s-au calificat în etapa a doua a concursului național de robotică NextLab, avizat și finanțat de Ministerul Educației. Elevii sunt de vârste diferite și învață la două dintre unitățile de învățământ de top din Reșița, Școala Gimnazială „Marius Șandru” și Școala Gimnazială Nr. 7. De pregătirea acestor copii se ocupă doamna profesoară Grațiela-Andreea Corha.

Prima etapă a acestei competiții de robotică a avut loc în primăvară, iar următoarea se derulează până la finalul lunii octombrie. În urma punctajelor obținute în etapa I, toți cei 15 elevi (zece de la Școala „Marius Șandru” și cinci de la Școala Nr. 7) s-au calificat în etapa a II-a.

elevi generala 2 resita

Elevi de la Școala Gimnazială „Marius Șandru” alături de prof. Grațiela-Andreea Corha

Pentru etapa curentă, elevii vor asambla componente hardware și vor programa roboței, pentru îndeplinirea anumitor sarcini de lucru, precum: parcurgerea unui traseu, udarea plantelor în funcție de datele unui senzor de umiditate, crearea unui joc de luminare a led-urilor etc.

Această etapă se desfășoară în prima fază online, elevii urmând să asambleze componentele hardware și să programeze roboțeii, apoi vor realiza videoclipuri demonstrative pe baza funcționalității lor. În funcție de punctajele obținute, se va face un clasament pentru etapa finală. Sperăm ca rezultatele elevilor să fie cât mai bune, întrucât acestea încununează munca depusă și implicarea lor, atât în cadrul programului școlar, cât și al activităților extracurriculare”, spune prof. Grațiela-Andreea Corha.

Cuib de vise 1000x100

Elevii Școlii „Marius Șandru” – calificați în etapa a doua: 
Cristina Anastasia Ciurea (clasa a VI-a B)
David Cristian Mincan (clasa a VI-a B)
Alexandru Luca (clasa a VI-a B)
Luca Alexandru (clasa a VI-a B)
Rebeca Flavia Andreea Grădinaru (clasa a VII-a B)
Mihaela Adnana Dinu (clasa a VI-a B)
Vlad Chesec (clasa a VI-a B)
Beatrice Ana Maria Crestescu (clasa a VII-a B)
Bogdan Roiescu (clasa a VI-a B)
Bogdan Marian Silaghi (clasa a VIII-a B)
Cătălina Dinu (clasa a VI-a B)

Elevii Școlii 7 – calificați în etapa a doua:
Darius Mărgineanțu (clasa a VII-a B)
Andreea Vladu (clasa a VI-a C)
Andreas Adam (clasa a VIII-a C)
Patrick Babeu (clasa a VII-a C)
Andrei Ghimboașă (clasa a VII-a B)

În urma punctajelor remarcabile obținute în etapa I, șapte dintre cei 15 elevi calificați în etapa a doua a competiției NextLab au fost recompensați de organizatori cu kituri gratuite de robotică.

elevi scoala 7 resita

Elevii Școlii 7 Reșița

eleve scoala gimnaziala 2

Prof. Grațiela-Andreea Corha alături de elevele sale de la Școala „Marius Șandru”