Eleganța întâlnește masculinitatea. Eveniment caritabil pe motociclete vintage!

publicitate si promovare in ziar

Finețea și bunul gust vor fi la înălțime în luna septembrie, când bărbații în haine classy și meticulos aranjate se vor perinda prin centrul Timișoarei pe motociclete de epocă, într-un scop nobil: combaterea cancerului de prostată și a bolilor mintale în rândurile acestora.

Peste 125.000 de motocicliști din întreaga lume se vor îmbrăca în ținută elegantă și vor participa la evenimentul caritabil intitulat „The Distinguished Gentlemen’s Ride” luna viitoare, în data de 29 septembrie. Scopul evenimentului este acela de a strânge global 7 milioane de dolari pentru a sprijini cercetarea în domeniul cancerului de prostată și sănătatea mintală a bărbaților, în numele partenerului oficial, Fundația Movember.

Fondată în 2012 de către Mark Haawa în Sydney, Australia, evenimentul a demarat printr-o inițiativă de a sprijini o cauză exclusiv a bărbaților, aspect accentuat prin motoarele zgomotoase și ținutele care amprentează ideea masculinității și a eleganței desăvârșite. De la înființare, evenimentul a reușit să strângă 18,5 milioane de dolari pentru sănătatea bărbaților.

Începând cu anul 2018, Timișoara a devenit parte a acestui eveniment mondial, prin organizarea primei ediții a acestei mișcări caritabile. Anul acesta, orașul de pe Bega va străluci prin organizarea celei de-a doua ediții care se vrea a depăși succesul ediției anterioare.

Suntem la a doua ediție. Anul trecut a fost organizată prima ediție. A fost un real succes pentru că am strâns fonduri mai mult decât Clujul și Bucureștiul care fac asta de 4 ani de zile. Organizarea acestui eveniment este destul de complexă, întrucât presupune mai multe lucruri, organizarea rutei, organizarea participanților, organizarea locației (…) Donațiile care se fac pentru acest eveniment se fac pe acel site, astfel încât fiecare care face donație va primi o chitanță de la Fundația Movember, care se ocupă cu distribuirea acestor fonduri. Se primește o chitanță, iar la sfârșitul fiecărui an sunt publicate rapoartele. Deci, evenimentul este foarte credibil și foarte transparent”, declară Ciprian Micu, organizator.

Anul acesta, The Distiguished Gentlemen’s Ride va defila prin inimile a peste 700 de orașe din 110 țări.

„În 2018, adică anul trecut, la 6 ani de la lansarea acestei inițiative la nivel global, au fost înscrise în paradă peste 120.000 de motociclete la nivel global. Au fost peste 700 de orașe participante și s-a reușit colectarea a peste 6 milioane de dolari din donațiile prietenilor. Practic, fiecare dintre cei care doresc să participe la această paradă, după ce validează criteriile de participare, adică au în dotare o motocicletă clasică, vintage, modern clasic, trebuie să respecte un dress code, se înscriu pe această platformă și aleg orașul în care doresc să participe. Odată ce te înscrii pe platforma cu pricina, îți inviți prietenii să te sprijine în această inițiativă de a lupta împotriva cancerului de prostată și a bolilor mintale donând în numele tău o sumă de bani.”, spune Voicu Stoiciu, organizator.

Ora exactă a începerii evenimentului, precum și traseul detaliat nu vor putea fi știute, din motive de confidențialitate, decât de participanți.

La momentul actual, Timișoara conduce detașat strângerea de fonduri din țară cu 657 de dolari raportat la 21 de participanți.

Site-ul „The Distiguished Gentlemen’s Ride” reprezintă o platformă de strângere de fonduri care le permite participanților să se înregistreze, să personalizeze și să partajeze profilurile lor online. Participanții la parada evenimentului trebuie să se înregistreze pe site-ul web pentru a vedea detaliile evenimentului din Timișoara. Premiile pentru strângerea de fonduri includ motociclete de la partenerul global Triumph și o serie de recompense tentante de la diverși parteneri.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01