Efectivul de control, întărit la Moldova Nouă pentru a preîntâmpina îmbulzeala înainte de Paști

În sprijinul Poliției Române, un efectiv de opt jandarmi a fost detașat la Moldova Nouă pentru a asigura ordinea, în special în zonele aglomerate, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Echipele din teren vor supraveghea ca normele impuse de ordonanțele militare să fie respectate.

Chiar dacă forțele de ordine au menirea să vegheze asupra respectării măsurilor impuse de autorități, primarul orașului de la malul Dunării este de părere că ține strict de spiritul civic al fiecărui cetățean să nu se îmbulzească pentru a achiziționa produsele necesare pentru masa de Paște, prin păstrarea distanței fizice, locuitorii urbei dovedind că poartă respect atât comercianților, dar și celorlalți cumpărători.

„Îmbulzeala sau momentele delicate apar nu dacă polițiștii sunt sau nu prezenţi, ci datorită voinței noastre personale ca oameni de a ne înghesui. Nu te poate obliga cineva mai mult decât conștiința să păstrezi o distanță între cel din spatele tău sau cel din fața ta. Poliția doar poate să vină și, poate, de multe ori, pe un ton mai hotărât și agresiv, să deranjeze impunând anumite reguli. Dar sper ca, în această perioadă, mai ales că este și săptămâna Paștelui să fim un pic mai buni, mai înțelegători și să ne dăm seama că dacă ne protejăm pe noi înseamnă că ne protejăm familiile și dacă îi protejăm pe ceilalți de lângă noi le acordăm respect și vânzătorilor și cetățenilor, care se află la cumpărături din același motiv pentru care am ales și noi să fim acolo.”, a explicat Adrian Torma.

Edilul-șef atrage atenția că, deși aceste reguli s-ar putea să nu fie pe placul tuturor, de respectarea lor depinde ca orașul Moldova Nouă să își mențină poziția de oraș fără persoane infectate cu noul coronavirus: „Acum, în aceste momente, cred că cel mai important de înțeles este faptul că trebuie să fim un pic mai buni, să înțelegem că regulile sunt pozitive, nu au fost date într-un sens negativ, iar după ce trecem de această perioadă de criză să analizăm atunci și să fim ceva mai critici. Acum, în momentul acesta, mesajul meu ar fi următorul: respectați regulile, respectați comunitatea, respectați-vă vecinii, familia și să trecem cu toții cu bine peste această pandemie”.