Educație altfel în cartierul Mociur. Nevo Parudimos organizează o școală de vară presărată cu distracții

Asociația Nevo Parudimos îmbină armonios utilul cu plăcutul, într-un mediu relaxat și prielnic educației. Astfel, în această vară se desfășoară o activitate inedită alături de școlarii din cartierul Mociur din Reșița.

Timp de trei luni, aproape 30 de elevi vin la școală, chiar dacă sunt în vacanță. De luni până joi, timp de trei ore, aceștia sunt coordonați de către voluntarii internaționali Nevo Parudimos, alături de care desfășoară activități bazate pe educația nonformală și care constă în mare parte în lucru manual, jocuri de societate, jocuri educative, activități de tip energizer, activități în aer liber etc.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, Asociația Nevo Parudimos asigură pentru fiecare familie în parte câte un pachet săptămânal în valoare de 20 de lei, care conține alimente și produse de curățenie. Aceste pachete sunt oferite doar cu condiția ca cei mici să participe zilnic la școală în cadrul activităților planificate de către voluntari.

Voluntarii implicați în activități, fac parte din proiectele Nevo Parudimos: „V for Volunteering” (VFV), “Volunteering and Education for Civic Involvement” (VEFCI) și “Volunteering for a smile” (VFS) finanțate de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1, Mobilități pentru Tineret, Serviciul European de Voluntariat (SEV).