Educația, sprijinită cu fonduri europene! Școala din Buziaș a primit o finanțare de 18 milioane de lei

Școlile din Timiș se dezvoltă cu fonduri europene! Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest anunță un nou proiect de 18 milioane RON pentru o școală din Buziaș.

Școala cu ciclul gimnazial clasele V-VIII din Buziaș va fi reabilitată și dotată la standarde europene şi se va bucura de o sală nouă de sport de 653 mp. Clădirea va fi termoizolată, tâmplăria va fi înlocuită atât în interior, cât și în exterior. Pardoseala, finisajele, instalațiile electrice, sanitare, termice vor fi refăcute. De asemenea, va fi amenajată curtea și se va amplasa o rampă pentru persoanele cu dizabilități. Echipamentele și mobilierul utilizat în procesul de predare-învățare vor fi schimbate.

Pe lângă lucrările de la școală, o altă componentă a proiectului vizează reabilitarea drumurilor publice pe o lungime de 5,4 km și a trotuarelor de 8,89 km în orașul Buziaș. Valoarea totală a proiectului este de 18.736.890,53 lei, din care 18.362.152,72 lei – finanțare nerambursabilă, cu o durată de implementare de 30 de luni.

 

upt 1000x100