Educația este pentru toată lumea la Timișoara. Chiar și pentru deținuți!

Competiții sportive, spectacole de teatru, dezbateri și concursuri pe tema educației! Acestea sunt activitățile derulate în cadrul Zilei Internaționale a Educației în Penitenciare, care are ca scop principal derularea de activități care să contribuie la modificarea în sens pozitiv a comportamentului persoanelor private de libertate, în acord cu cerințele societății.

În perioada 11-15 octombrie, Penitenciarul Timișoara organizează activități dedicate marcării Zilei Internaționale a Educației în Penitenciare, demers desfășurat la nivelul întregului sistem penitenciar, unde specialiștii din cadrul Serviciului Educație derulează cu persoanele private de libertate activități specifice.

Astfel, în data de 14 octombrie, va avea loc atât o competiție sportivă în care echipa de fotbal a penitenciarului se va confrunta cu cea a elevilor de la Colegiul Tehnic Energetic Regele Ferdinand I Timișoara, cât și o discuție cu fostul fotbalist Iosif Rotariu, care le va va vorbi persoanelor aflate în detenție despre importanța sportului în educația unui individ, în cadrul proiectului „De vorbă cu personalitățile locale”.

leader board 728 x 90 px

În 15 octombrie, în clubul penitenciarului va avea loc un spectacol de Teatru Forum ce va dezbate tema abandonului școlar, a factorilor favorizanți și a metodelor de combatere a acestuia. În deschiderea spectacolului, deținuții vor lectura texte motivaționale și educaționale ce reprezintă, de fapt, mesaje și argumente aduse în favoarea educației, ca formă de dezvoltare personală și progres al societății, activitate la care vor participa 40 de persoane private de libertate.

De asemenea, va exista și o dezbatere cu tema „Educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea”, la care vor participa 25 de deținuți, precum și concursuri tematice privind importanța educației; vizionare filme educative; emisiuni radio-TV și difuzarea unor filme educative prin intermediul studioului TV cu circuit închis al penitenciarului etc.

Pentru a permite unui număr cât mai mare de persoane private de libertate accesul la temele dezbătute, evenimentele vor fi înregistrate și vor fi retransmise prin rețelele de televiziune cu circuit închis care funcționează în penitenciare.

Sursa foto: pevaza.ro