Economie de 1 milion de lei pe an, în urma modificării Organigramei de către Felix Borcean, cu votul CL Caransebeș

Organigrama și statul de funcții pentru aparatul de specialitate al primarului Felix Borcean a fost aprobată în unanimitate de către consilierii locali, chiar dacă, potrivit edilului au fost voci din partea Pro România că nu ar vota proiectul de hotărâre.

Ce aduce nou organigrama?

I Se înființează Direcția Strategii, Dezvoltare Protecția Mediului cu o funcție de conducere nou înființată, ce va avea în subordine 3 servicii cu câte 3 compartimente  fiecare. Este vorba de Serviciul de Investiții, Achiziții, Administrativ, de Serviciul Strategii și Proiecte Programe și de Serviciul Patrimoniu și Protecția Mediului.

leader board 728 x 90 px

II Se modifică structura și se redenumește Direcția de Urbanism și Cadastru în Direcția de Urbanism și Administrație Locală, având 5 compartimente în subordine și cu două funcții publice de conducere: arhitectul șef și șef serviciu autorizări, care este vacant.

III Se desființează compartimentul de cadastru cu cele două funcții publice. Se desființează funcția publică de șef Birou Relații cu Publicul care era vacantă.

IV Se reorganizează structura Serviciului Juridic prin desființarea funcției de șef serviciu și înființarea unui post de consilier juridic I superior.

V Se redenumește compartimentul Aparatul de Lucru al Consiliului Local în Compartiment de Lucru al Consiliului Local și Monitorizarea Procedurilor Administrative cu două funcții publice de execuție.

VI Poate cea mai mare schimbare este la Poliția Locală, adică din Direcție Locală cu 30 de angajați, se reorganizează în Serviciu Local Poliția Locală, cu 16 angajați, desființându-se funcția publică de conducere și se înființează șef serviciu, în persoana lui Florin Bojin. Această schimbare vine ca urmare a necesității implementării unui sistem de supraveghere video stradal în municipiul Caransebeș.

Potrivit primarului Felix Borcean în urma modificării organigramei se va reduce și bugetul anul de salarii pentru angajații Primăriei Caransebeș:

Sunt modificări pe care eu le consider importante și poate, așa, dacă vorbim din punct de vedere economic, din calculele pe care le-am făcut, prin reducerea aparatului Poliției Locale, prin dispariția unor posturi de conducere din cadrul Primăriei, sau prin retrogradarea unor persoane din funcții de conducere, cred că ajungem la o economie de circa un milion de lei pe an, care mi se pare foarte important. Din acești bani vreau să dezvoltăm un sistem de camere de supraveghere care să fie de ajutor atât activității Poliției Locale cât și Poliției Naționale”, ne-a menționat primarul Felix Borcean.