Echipamente IT pentru toţi elevii şi profesorii unităţilor de învăţământ din Oraviţa

Deși nu se știe cu exactitate dacă elevii vor reveni sau nu pe băncile școlilor începând cu 8 februarie, reprezentanții administrației publice locale din orașul de pe Valea Carașului au identificat o sursă de finanțare pentru dotarea atât a elevilor, cât și a profesorilor cu dispozitive menite să asigure continuitatea actului educațional în mediul online, ca urmare a contextului pandemic.

Cele peste 100 de tablete achiziționare anul trecut de către Primăria Oravița, dar și cele venite de la Ministerul Educației nu au fost suficiente pentru ca toți elevii din Oravița să poată parcurge materia în varianta „Școlii de acasă”. Ca atare, spre sfârșitul acestei săptămâni, consilierii locali, întruniți în cadrul ședinței ordinare, au fost de acord cu votarea proiectului „Dotarea școlilor și liceelor din orașul Oravița cu echipamente IT în vederea desfășurării cursurilor în online”, un proiect cu finanțare europeană care prevede: 121 de laptopuri, 54 de table interactive, 1.653 de tablete (cu internet inclus), 19 videoproiectoare, 71 de camere web și 69 de routere WIFI.

„Nu știm cu exactitate cum va evolua situația în privința noului coronavirus, însă vrem ca fiecare elev să aibă acces la educație. Poate că procesul imunizării va avea un impact deosebit vizavi de revenirea la o viață normală, însă responsabilitatea noastră este să fim alături de comunitate, de viitorul acesteia. Toate aceste echipamente IT sunt necesare. Dacă vom reveni la modul tradițional de parcurgere a materiei, echipamentele achiziționate vor contribui la îmbunătățirea și completarea metodelor moderne de predare.”, au transmis reprezentanţii Primăriei Oraviţa.

leader board 728 x 90 px

Sursa foto principal: promptmedia.ro.