Echipa de baschet de la SCM Timișoara și-a rezolvat o parte din problemele financiare. Şi visează să organizeze turneul Final al Cupei României

explo 1000x200

Soarele a răsărit și pe strada echipei de baschet SCM Timișoara. După o perioadă dificilă, restanțele salariale s-au stins, iar conducerea spune că sunt resurse și pentru a achita datoriile pentru care foști jucători au deschis procese. De asemenea, deoarece echipa merge bine și în plan sportiv, managerul Ilie Trițoiu vrea să organizeze turneul Final Four al Cupei României.

Trițoiu spune că rezolvarea restanțelor a dus și la rezultatele bune din ultima vreme. „Din data de 14 ianuarie, secția de baschet este cu salariile la zi. Din acel moment au început rezultatele noastre bune. Suntem foarte mulțumiți de evoluția noastră, exceptând meciul de la Craiova, care nu prea conta. Suntem pe un trend ascendent, sper să confirmăm asta și duminică. Suntem foarte mulțumiți de băieți, de atmosferă, de antrenor. Facem un apel la public, pentru că meciul de duminică poate fi un moment important pentru viitorul echipei”, a punctat managerul secției de baschet.

Procesele pentru datoriile din 2015, încă neterminate

Clubul va avea de plătit salariile restante către jucătorii Derrick Low, Nenad Milosevic, Kyle Shiloh și Hristo Nikolov, care au datorii din 2015. Tribunalul Arbitral Baschetbalistic din Elveția le-a dat câștig jucătorilor, iar în primă instanță, și în țară s-a considerat că noul club e continuatorul vechiului club. Ilie Trițoiu spune că SCM are timp însă să facă recurs până în 20 februarie, și o va face. „Facem eforturi, nu vom lăsa lucrurile la nesfârșit așa, dar trebuie să mergem pe calea legală cu procesele. În această perioadă suntem în discuții cu foarte mulți oameni, într-un fel sau altul să stingem această datorie”, a precizat Trițoiu despre datoria de 150.000 de euro.

Cu datoriile curente stinse, Trițoiu este optimist și vrea să aducă la Timișoara turneul Final Four al Cupei României, care va avea loc în 17-18 aprilie, urmat de All-Star Game. Turneul ar ridica o serie de costuri de 10.000 de euro, dar se va licita, astfel că managerul spune că suma ar putea ajunge la 40-50.000 de euro. „Vrem să luăm Final Four-ul la Timișoara, și de data aceasta chiar nu glumim. În trecut era Final eight și erau mai multe echipe în sală, care nu vroiau să renunțe la pozițiile de antrenament. Avem promisiuni de la Consiliul Județean că ne susțin cu organizarea, plus că sunt și sponsori axați pe Cupa României”, a mai spus managerul secției de baschet.

Vor să câștige cu U BT Cluj-Napoca

Duminică, echipa are un meci tare în campionat, cu U BT Cluj, iar jucătorii sunt optimiști. „Ne-am pregătit pentru un joc bun. Clujul a fost campioană în trecut, e cea mai bună echipă alături de Oradea și Sibiu. Avem o șansă bună, am jucat două meciuri bune cu ei în sezonul regulat”, a punctat Milos Komatina. „Echipa joacă bine, eu mă simt bine, antrenorul are încredere în mine, îmi dă mai multe mingi. Ne antrenăm mai relaxați acum”, a spus Nikola Pesakovic.

Meciul se joacă duminică de la ora 20 și va fi televizat de Digisport.