Investiții în conducte noi de gaz

Conductele de gaze naturale au fost parțial înlocuite în oraș. Însă proiectul de modernizare nu se încheie aici. În total, 14 kilometrii de conducte din Reșița vor fi modernizate.

E.ON Gaz Distribuție urmărește să modernizeze 14 kilometrii de conducte și branșamente de gaze naturale din Reșița, și anume peste 21 de kilometrii la nivelul întregului județ. Rețelele de distribuție a gazelor naturale vor fi înlocuite nu doar în reședința de județ ci și în Oțelu Roșu, Bocșa și Var.

Cum proiectul cel mai amplu este cel din Reșița, în momentul de față se regăsesc diverse stadii de execuție în procesul de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaze naturale. Principalele străzi care vor beneficia de modernizarea rețelei de distribuție a gazelor naturale sunt: Traian Lalescu, Semenicului, Piața Republicii, Castanilor, Zona Marginea, Mihai Viteazu, etc.

Modernizarea infrastructurii de gaze naturale va duce la creşterea siguranţei în alimentarea cu gaze naturale, precum şi la sporirea confortului  consumatorilor care vor beneficia de servicii de distribuţie calitativ superioare”, declară dl. Virgil Metea, Directorul General al E.ON Gaz Distribuţie S.A.

În 2011 la nivelul județului Caraș-Severin, au fost modernizate circa 16 kilometrii de conducte și branșamente, iar 12 dintre aceștia au cuprins doar municipiul Reșița. De asemenea, modernizarea s-a extins și la nivelul stațiilor de reglare-măsurare, două dintre acestea fiind îmbunătățite în localitatea Bocșa.