E oficial! Primarul din Berzasca renunţă la independenţă!

După ce a anunțat public că nu renunță la comunitatea pe care o cârmuiește de mai bine de două decenii, edilul Berzascăi a făcut lumină și în privința formațiunii politice care l-a convins să renunțe la statutul de primar independent, partid de pe listele căruia Petru Furdui va încerca să obțină încă un mandat la șefia instituției publice locale pe care actualmente o conduce.

Prezentă, la începutul acestei luni, în orașul de la malul Dunării pentru a pune capăt interimatului din fruntea PSD Moldova Nouă, șefa social-democraților cărășeni, Luminița Jivan, a ținut să transmită și cine sunt candidații PSD care se vor înscrie în lupta electorală a alegerilor locale din acest an pentru comunele din zona Clisurii Dunării. Astfel, dincolo de primarii social-democrați în funcție din: Sichevița, Coronini, Cărbunari, Socol, Pojejena, deputatul Jivan a adus în discuție inclusiv candidatura actualului primar independent al comunei Berzasca: Petru Nicolae Furdui.

Într-un interviu acordat pentru expressdebanat.ro, edilul-șef al comunei bănățene a confirmat cele anunțate de liderul PSD Caraș-Severin şi a subliniat că hotărârea de a face pasul spre familia social-democrată nu i-a aparținut în totalitate, aceasta fiind rezultatul consultărilor cu oamenii care l-au susținut de-a lungul timpului, localnicii Berzascăi dorindu-și ca, inclusiv, în cadrul alegerilor locale, voturile lor să meargă spre Partidul Social Democrat, așa cum s-a-ntâmplat și în cazul celor două seturi de alegeri din 2019.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu doamna deputat Luminița Jivan, dar și în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu oamenii din jurul meu, voi candida pentru încă un mandat din partea PSD. Înainte de a lua această decizie le-am spus localnicilor: «Ce facem în situația asta? Există mai multe variante». Și oamenii au spus: «Nu, nu mai vrem să mergem independent, nu vrem să mai trecem la PNL, ALDE, Pro România etc. Vom merge cu PSD, așa cum am procedat atât în cadrul alegerilor europarlamentare, cât și cu ocazia alegerilor prezidențiale și vrem să fii candidatul nostru, candidatul PSD-ului. Ne este și nouă mai ușor atunci când vom merge în cabina de vot să punem ștampila. Că, așa, să căutăm unde este independentul, unde este primarul, că este la nu știu ce formațiune… Vrem să dăm votul la nivel de partid, la PSD, ceea ce, în alte condiții, ne-ar fi mai greu». Fiind situația astfel, nu am putut să nu țin cont de oamenii care mă susțin”, a ținut să precizeze primarul comunei Berzasca.