E nevoie de bani! Spitalul Municipal din Lugoj are nevoie de aproape 50 milioane de lei pe anul 2021

Spitalul Municipal din Lugoj a fost poate cel mai intens mediatizată instituție a orașului în ultimele 10 luni, fiind unitate de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți COVID, dar și spital pentru pacienții non-COVID. Cu excepția perioadei de criză a oxigenului, de la finele anului trecut, SML a preluat pacienți COVID din toată țara, inclusiv din București.

Conducerea SML a făcut deja o estimare a sumelor necesare la buget pentru anul 2021, atât pentru funcționarea instituției, cât și pentru reparații capitale, reabilitări, recompartimentări și achiziția de aparatură medicală de calitate.

Astfel, pentru secțiunea de funcționare, este estimat un necesar de 3.600 mii lei, dintre care 1.100 pentru încălzire, iluminat și forță motrice; 450 mii lei pentru apă, canal și salubritate; 1077,82 mii lei pentru materiale sanitare; 500 mii lei pentru reactivi și 200 mii lei pentru dezinfectanți. La acestea se adaugă taxa de supraveghere pentru certificarea ISO a laboratorului de radiologie și imagistică medicală, în valoare de 2,5 mii lei.

Reparații capitale și recompartimentări

La secțiunea de dezvoltare, SML are nevoie de fonduri pentru numeroase reparații capitale aferente fondurilor fixe. Necesarul este estimat la 40.218 mii lei.

Cele mai multe finanțări sunt necesare pentru reabilitarea și recompartimentarea secțiilor de Medicină Internă (11.500 mii lei); Diabet Zaharat (750 mii lei); Nou-Născuți (1.651 mii lei) și Psihiatrie (2.000 lei). Extinderea rețelei de oxigen la secția de Medicină Internă necesită 2.000 mii lei. Se mai cer finanțări pentru reamenajarea ambulatoriilor de specialitate, recompartimentarea spațiilor din unele pavilioane în vederea amenajării de WC-uri pentru persoanele cu dizabilități, reparații capitale la centrala termică și înlocuirea instalației termice interioare. Pentru reabilitarea pavilionului central este solicitată suma de 3.000 lei.

Aparatură medicală de calitate

Problema achiziționării de aparatură medicală de calitate rămâne o prioritate și în anul 2021. Pe primul plan se află un mamograf în valoare de 1.400 mii lei; aparat de osteodesimetrie, 280 mii lei; pletismograf, 350 mii lei; aparat radiologic cu braț în C, 583 mii lei; ecograf pentru elastografie tranzitorie hepatică, 800 mi lei; autoclav de 75 l, 63 mii lei; linie de electroforeză, 81 mii lei; incubator pentru nou născuții prematur, 100 mii lei; electrocardiograf (5 buc.), 235 mii lei; aparat radiologie cu două posturi (scopie și grafie), 1.400 lei. Totalul secțiunii de dezvoltare este estimat la 45.510 lei, o parte din sume urmând să provină din finanțări de la bugetul local.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/