(E) Lui Traian Băsescu i-a expirat de mult timp termenul de valabilitate pe scena politică românească! E frustrat că PMP nu va intra în Parlament!

Lidera liberalilor, Alina Gorghiu, promite că PNL nu va face alianțe cu oricine doar pentru a ajunge la guvernare și exclude din start vreo colaborare cu PMP și Traian Băsescu!

Liberalii și-au făcut și ei calculele, ca toate celelalte formațiuni politice de altfel, înainte de alegerile parlanentare din 11 decembrie, Alina Gorghiu anticipând că PMP și ALDE nu vor intra în Parlament. „Doritori de a intra într-o coaliție cu noi or fi mulți, dar să știți că mai sunt și niște criterii evaluatoare. Ar fi cea mai mare greșeală pe care o majoritate parlamentară ar putea să o facă, să investească un om care e de 26 de ani în politică, un om care a făcut politică și înainte de ’89, un om care a discreditat instituțiile statului român, să i se propună să fie prim-ministru al României. Mă îndoiesc că va exista vreodată acea majoritate parlamentară. În niciun caz și în mod ferm majoritatea parlamentară care va avea în centru Partidul Național Liberal nu poate pune pe nimeni altcineva decât pe Dacian Cioloș prim-ministru. De altfel, suntem singurul partid care ne asumăm în mod transparent, în mod public, fără echivoc o candidatură în persoana lui Dacian Cioloș. Pentru noi nu există Băsescu, nu există Băsescu de principiu în Parlament, nu există Băsescu ca variantă de dialog. Și o alianță este exclusă!”, a declarat Alina Gorghiu, președintele PNL, despre Traian Băsescu și o posibilă alianță cu PMP.

Lidera liberalilor nu-i dă partidului lui Băsescu nicio șansă să ajungă în Parlament și același pronostic îl are și în ceea ce privește ALDE. În afară de noi, preconizez că vor intra în Parlament PSD, USR, UDMR și minoritățile. PMP și ALDE nu vor intra în Parlament, asta este credința mea în momentul acesta pe baza pulsului pe care îl iau, mă mai uit și eu la analize, mai vorbesc cu presa”, a comentat Alina Gorghiu în timpul vizitei făcute în Caraș-Severin.

Lui Traian Băsescu, în opinia mea, i-a expirat de mult timp termenul de valabilitate pe scena politică românească, însă se încăpățânează să polueze atmosfera cu tot felul de declarații. A avut recent niște declarații absolut dizgrațioase și în legătură cu președintele Iohannis și în legătură cu Dacian Cioloș, cu referire la Crin Antonescu. Cauza acestor declarații este frustrarea generată de faptul că PMP nu va intra în Parlament. Ceea ce nu înțelege însă Traian Băsescu este că stilul acesta de discurs nu face decât să îi scârbească pe oamenii care se uită astăzi la politică – Alina Gorghiu, președinte PNL