E lipsit de bun-simț! Acolo au stat tot felul de neamuri, de veri, de nepoți, de implicați politic!

Blocul de locuințe pentru sportivi din spatele Stadionului Gloria e subiect de scandal între Primăria Reșița și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin. 

Imobilul aparaține municipalității, dar în ultimii zece ani a fost dat în administrare instituției de sport. În tot acest timp, acolo au fost realizate unele îmbunătățiri, au fost cazați sportivi și s-au realizat venituri. Primarul Reșiței, Nelu Popa, are însă informații certe că acel bloc destinat sportivilor a folosit și ca hotel de partid. Tocmai de aceea a propus consilierilor locali ca acum, odată cu consumarea contractului de concesiune către Direcția de Sport, blocul de locuințe de la „Gloria” să revină în administrarea Primăriei Reșița. Direcția de Sport spune însă că a investit bani și că nu e normal ceea ce se întâmplă.

„Proprietatea acelui bloc este a Primăriei Reșița. Primăria le-a dat acel bloc în administrare acum zece ani. Termenul a expirat în septembrie și nu le-am mai prelungit administrarea clădirii din câteva motive foarte simple. Primul lucru pe care l-au făcut după ce au luat în administrare clădirea a fost să anuleze camerele de filmat, care înregistrau ce se întâmplă acolo. În consecință, în ultimii zece ani, acolo au stat tot felul de neamuri, de veri, de nepoți, de implicați politic, contabili și profesori de pe la nu știu ce licee. Acolo ne-am trezit că au stat tot felul de persoane care nu au avut nimic de-a face cu activitatea sportivă”, a explicat Popa.

Legat de investițiile făcute în acești zece ani, edilul-șef spune că imobilul poate fi predat exact așa cum a fost preluat. „Clădirea a fost preluată cu tot cu mobilier, paturi, noptiere, absolut tot ce trebuia. Faptul că în ăștia zece ani ei au schimbat mobilierul nu înseamnă că ei ne pot da clădirea înapoi goală. Trebuie să ne-o dea înapoi mobilată, cum le-am dat-o și noi. Dacă nu vor să ne-o dea cu mobilierul nou, să ni-l dea pe cel vechi. Mi se pare dizgrațios să discutăm despre așa ceva în condițiile în care acolo stă lotul olimpic de gimnastică condus de Dan Grecu, care e un monstru sacru al sportului românesc. Să folosești asta ca argument, ca element de troc, mi se pare lipsit de bun simț. Eu am avut în ultimele luni disucții cu Dan Grecu. Le-au făcut tot felul de regulamente stupide, omul ăsta stă acolo cu soția lui și își irosește viața ca să renască gimnastica masculină și nu mi se pare normal să fie tratat ca un neica nimeni. Nu în ultimul rând, Federația Română de Gimnastică plătește o sumă considerabilă pe zi pentru fiecare gimnast, nu mi se pare firesc ca banii ăștia să se ducă la Direcția de Sport, atât timp cât clădirea e a Primăriei Reșița. Noi, la această oră, facem acolo niște amenajări splendide, la solicitarea gimnaștilor și facem un campus așa cum ar trebui să arate”, a mai precizat primarul Reșiței.