După rector – antrenor de fotbal, UEMR are acum şi decan la Ştiinţe Sociale – antrenor de handbal!

Iată că în mandatul de rector al lui Andrade Bichescu şi în cel de preşedintă a Senatului universitar al Doinei Frunzăverde, zilele trecute s-a scris o nouă pagină de glorie academică la UEMR. A fost declarat câştigător al concursului pentru ocuparea funcţiei de decan al Facultăţii de Ştiinţe Sociale un (fost) antrenor de handbal.

La concursul pentru funcţia de decan la Ştiinţe Sociale se înscriseseră conf. univ. dr. Ionică Cărăbaş şi lect. univ. dr. Cristian Rudolf. După depunerea dosarelor de candidatură şi a planurilor manageriale propuse, devenise clar încotro bate vântul: la şedinţa de avizare a candidaturilor. Cărăbaş a primit atunci 10 voturi „pentru“, iar Rudolf, 6, din partea celor 11 alegători prezenţi la vot. Ar fi trebuit să fie 15, pentru că atâţia aveau drept de vot, dar 4 au absentat.

Aviz primind, deci, ambii candidaţi, aceştia au participat la concursul propriu-zis, din 27 februarie. Comisia de concurs, formată din 6 membri, a votat în unanimitate cu Ionică Cărăbaş, contracandidatul acestuia neobţinând nici un vot. Au garantat pentru asta membrii Comisiei de numărare a voturilor, ing. dr. Florin Pomoja, jr. Gabriel Dragoş şi ec. Laurenţiu Furdui, precum şi preşedinta comisiei, conf. dr. Mirela Minică.

CITEŞTE ŞI: Doi candidaţi pentru funcţia de decan al Facultăţii de Ştiinţe Sociale din cadrul UEMR

Cristian Rudolf a depus însă imediat contestaţie la Rectoratul UEMR, prin care a solicitat anularea şi reluarea concursului, pe motiv că s-ar fi încălcat anumite prevederi din Metodologia de organizare şi desfăşurare a alegerilor şi concursurilor pentru structurile şi funcţiile de conducere din UEMR. Contestaţia a fost analizată şi respinsă în aceeaşi zi de Biroul Electoral al UEMR, decizia fiind luată în unanimitate la şedinţa de lucru a Biroului din 27 februarie, când au fost de fapt „prezenţi 4 din cei 7 membrii“. Citatul, cu un „i“ în plus faţă de cum ar trebui scris „membri“, l-am preluat din Comunicatul nr. 1/2019 al Biroului Electoral al UEMR (nr. înreg. 17/27.02.2019), postat pe site-ul universităţii, comunicat aparţinând agramatului Birou Electoral al UEMR.

Polivalentul nou decan al Facultăţii de Ştiinţe Sociale

Cine este, totuşi, noul decan Ionică Cărăbaş? Timişorean, 49 de ani, din februarie 2015 este conferenţiar universitar la UEMR, după ce înainte fusese lector universitar la Universitatea de Vest din Timişoara. Din 2017, anul în care Doina Frunzăverde a devenit preşedinta Senatului universitar, iar Andrade Bichescu – rector al UEMR, Cărăbaş este şi membru în Senatul universitar la Reşiţa. Din comisia de concurs pentru titlul universitar de conferenţiar a făcut parte şi Andrade Bichescu.

Licenţiat în Educaţie fizică şi sport, iar apoi în Kinetoterapie, Ionică Cărăbaş şi-a luat doctoratul în Inginerie mecanică. În 2003 a obţinut atestatul ca antrenor de handbal, domeniu în care nu a avut rezultate notabile, deşi a fost şi director sportiv la echipa de handbal masculin Poli Timişoara, şi antrenor la echipa de handbal feminin CS Universitatea Timişoara. Ba chiar şi manager general al echipei de futsal Informatica Timişoara! De 5 ani, potrivit CV-ului depus la concursul pentru funcţia de decan, acest personaj polivalent este şi observator de joc în cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş!

Explicaţie foto: Fetele de la CS Universitatea Timişoara şi antrenorul lor din 2012-2014 Ionică Cărăbaş, etapă profesională care nu apare în CV-ul acestuia depus la UEMR.

Sursă foto: sporttim.ro.