După răfuiala Popovici – Popa, unul la spital, celălalt la maidanezi!

popovici popa
Cuib de vise 1000x100

Acuzat că nu face nimic pentru câinii fără stăpân din oraș, Ioan Popa îl trimite pe președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin la spitalul din Reșița pentru a lua contact cu realitatea din teren.

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, un iubitor al animalelor, și-a făcut un obicei de a vizita adăposturile de câini fără stăpân din județ, pentru a verifica condițiile în care trăiesc patrupedele. Zilele trecute, Ionuț Popovici a revenit la padocul din Reșița, despre care susține că numai adăpost de câini nu se poate numi, condițiile de aici fiind comparate cu cele dintr-un lagăr de exterminare. Pentru a fi și mai credibil, fostul vice al CJ a postat și un videoclip pe pagina sa de socializare, care înduioșează și cutremură totodată sufletul oricărui iubitor de animale.

„Am revenit la adăpostul pentru căței al municipiului Reșița care nu ar trebui să se numească așa. Îmi mențin punctul de vedere! Ar trebui să se numească adăpostul groazei sau lagărul de exterminare! După multele semnale de alarmă, trase de mine și nu numai, mă așteptam ca administrația locală condusă de primarul Ioan Popa să ia măsuri. Cu tristețe vă spun că situația este la fel! Suflete nevinovate sunt ținute în condiții improprii, sunt condamnate la frig, la foamete, să trăiască în mizerie.”, spune Ionuț Popovici.

Popovici merge și mai departe, precizând că nu înțelege cum o administrație care cheltuie sume considerabile pentru entertainmentul resițenilor nu se apleacă și asupra nevoilor necuvântătoarelor.

„Nu înțeleg de ce administrația locală nu face aproape nimic pentru a oferi câinilor de aici condiții minime? Nimic altceva! Dar primarul Ioan Popa este preocupat să cheltuie sume impresionante pentru studii de fezabilitate inutile, sute de mii de lei, sau să aducă artiști de peste Ocean, care pentru o oră sau două de prestație să fie plătiți cu 80.000 de euro. Bani care ar putea să salveze pentru un an întreg viața sau să îmbunătățească condițiile câinilor din adăpost”.

STPT job 1000x200

Contactat de expressdebanat.ro, primarul Ioan Popa a catalogat postarea lui Popovici ca fiind una penibilă, care nu are nicio legătură cu realitatea din teren. Mai mult, edilul spune că animalele sunt bine hrănite, sterilizate și microcipate, și că, pentru moment, atât se poate face pentru acești căței.

„Acest clip lacrimogen nu relevă situația din teren. Încearcă să o deformeze prin elemente de sonorizare, de muzică preluată din cântece catolice, religioase, iar mima penibilă pe care o adoptă domnul în cauză nu reflectă realitatea din teren. Padocul este în condiții rezonabile, iar animalele sunt bine hrănite, spațiul este relativ ok. Am tras nenumărate semnale de alarmă și noi vizavi de adopții. Noi nu împiedicăm pe nimeni să facă adopții, pentru că aici suntem și noi puși între ciocan și nicovală. Lumea nu agreează eutanasierea animalelor și atunci soluția este adunarea lor din oraș, din ce ne aduc alții și lasă la marginea orașului, și microciparea lor și sterilizarea. Asta putem face noi la acest moment. Însă avem asociații din Germania care ne sprijină pe partea de hrană, animalele sunt hrănite și sunt în regulă din punctul meu de vedere.”, a declarat Popa.

Iar dacă Ionuț Popovici îl invită pe Popa la padoc, primarul Reșiței îl trimite pe fostul vice al CJ la Spitalul Județean din Reșița: „Eu îl sfătuiesc pe domnul Popovici, care este și președintele Casei de Asigurări de Sănătate din Caraș-Severin, să meargă și să viziteze spitalul și să vadă condițiile de acolo și poate apoi mai stăm de vorbă. Să vadă dacă oamenii primesc medicamente, dacă se plătesc serviciile medicale, dacă se fac documentele în consecință, pentru că dacă merge în spital cred că o să afle lucruri de care habar nu are. Dar cred că nu are curajul să o facă. Eu l-aș sfătui să facă niște videoclipuri în saloanele din Reșița!”

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/