După modernizarea Centrului Civic din Oțelu Roșu, urmează asfaltări de un milion de euro!

Lucrările de modernizare a Centrului Civic din Oțelu Roșu sunt aproape de finalizare. După primele două etape de lucru, și a treia se află în fază finală. Rezultatul: un oraș care înflorește, în opinia cetățenilor ieșiți la plimbare în zona centrală.

Primarul Luca Mălăiescu ne-a precizat că mai trebuie montată fântâna ornamentală promisă și, astfel, investiția se apropie de final.

„A fost montat în zona pietonală pavajul, urmează fântâna nouă în zona din dreapta cum privești spre Casa de Cultură și ne bucurăm că avem un centru frumos. Avem două proiecte importante pe SEAP, la unul deja vom da acordul pentru începerea lucrărilor, și mă refer la construirea grădiniței de pe strada Libertății, cu o capacitate de 60 de locuri. Suntem într-o fază avansată a licitației pe SEAP și cu proiectul de pe PNDL 2 privind lucrările de asfaltare în orașul nostru. Valoarea lucrărilor este de 3.300.000 de lei, dacă mai adăugăm la această sumă circa 1.000.000 de lei pe care îi avem pregătiţi de la bugetul local pentru asfaltări, vom ajunge undeva la 1.000.000 de euro investiție în lucrări de asfaltare străzi”, ne-a declarat primarul orașului Oțelu Roșu.

Luca Mălăiescu a precizat că pentru desemnarea executantului lucrării concurează 4 societăți comerciale, iar în perioada următoare se va licita prețul cel mai mic. La scurt timp, lucrările vor demara cu zona Ohaba – strada Progresului, Coșbuc și Alexandru Ioan Cuza.

„Vreau să închid acel inel, pentru că în rest celelalte străzi din Ohaba au fost asfaltate recent. Apoi vom continua cu strada Stefan cel Mare. Strada Gării este un proiect separat din bugetul local și ne apucăm imediat de reparații și asfaltări”, a menționat edilul orașului Oțelu Roșu.

Luca Mălăiescu a precizat că pe programul PNDL 2 sunt cuprinși 4,9 km de asfaltări, iar din bugetul local, încă 2,5 km de străzi.