După ce a fost luat cu japca, Hotelul Traian din Băile Herculane e vândut cu 1,4 milioane de euro!

Bijuteria arhitectonică din centrul vechi al stațiunii de pe Valea Cernei face obiectului unui dosar penal în care e anchetată devalizarea „Perlei Banatului”, dar chiar și așa statul român, prin Ministerul Culturii, Direcția Județeană pentru Cultură Caraș-Severin și Consiliul Județean Caraș-Severin au dat verde unei eventuale tranzacții.

Potrivit procurorilor antimafia, Hotelul Traian a ajuns pe mâna lui Alexandru Gavrilescu doar prin inginerii financiare, fără ca acesta să plătească în realitate vreun leu. Dosarul, în care e anchetat și Iosif Armaș, omul care a controlat la un moment dat aproape toată infrastructura hotelieră din Băile Herculane, e deocamdată în lucru, dar procurorii au făcut deja publice mai multe amănunte de-a dreptul scandaloase despre ceea ce s-a întâmplat în milenara stațiune.

CITEȘTE ȘI:

JAF INCREDIBIL. Hotelul Traian din Herculane, luat fără niciun leu! Doar prin șmenuri și inginerii financiare!

DIICOT a instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor imobile tranzacționate între membrii grupului infracțional identificat și destructurat de procurori, dar pe lista respectivă nu s-ar afla și Hotelul Traian. Altfel, ar fi imposibil ca acesta să fie scos la vânzare, așa cum, confirmă Consiliul Județean Caraș-Severin, se întâmplă în fapt. În cea mai recentă ședință de Consiliu Județean, aleșii au hotărât în unanimitate ca administrația județeană să nu-și exercite dreptul de preemțiune la vânzarea hotelului. Astăzi, o ruină! În prealabil, și-au manifestat dezinteresul pentru preluarea imobilului monument istoric Ministerul Culturii și Direcția Județeană pentru Cultură Caraș-Severin. Potrivit unei adrese din mai 2017, SC Hotel Dacia SRL, proprietara hotelului, l-a scos la vânzare pentru suma de 1,4 milioane euro!