După 50 de ani, pe Lacul Mare din Oravița se face agrement!

Lacul Mare din Oravița a fost redat de către actuala administrație locală publicului larg dornic de a-și petrece timpul liber în orașul din Valea Carașului.

Lacul Mare din Oravița, care a fost odinioară loc de promenadă și agrement, a fost preluat de către Primăria Oravița în administrare. Edilul-șef al orașului, Dumitru Ursu, intenționează să-l facă atracția de altădată, iar un prim pas a fost deja făcut. În acest sens, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, primăria a achiziționat câteva bărci și hidrobiciclete pentru agrement. Anunțul făcut de către primar pe o rețea de socializare a adunat mii de like-uri și sute de comentarii pozitive, semn că orăvițenii au primit bine acest demers.

dumitru ursu

Am deosebita plăcere de a vă anunța că unul dintre cele mai importante puncte turistice din Oravița, Lacul Mare, devine, începând de astăzi, bază de agrement pentru toți locuitorii orașului nostru și ai satelor aparținătoare, precum și pentru turiști. Cunoscând dorința cetățenilor de a petrece timpul liber într-un loc drag orăvițenilor, după 50 de ani de când Lacul Mare n-a mai fost folosit pentru agrement, vă oferim posibilitatea de a vă recrea zilnic, fie la pescuit, între orele 05.00 și 10.00, fie printr-o plimbare pe lac cu bărci și hidrobiciclete, între orele 10.00 și 22.00. Intenționăm să transformăm acest loc unic din peisajul natural orăvițean într-o bază de agrement modernă, amenajată pentru locuitorii din zonă, dar care să atragă și turiști din țară și străinătate. Amenajăm și un loc special pentru vizitatorii dornici de a pregăti un grătar cu familia sau prietenii, bucurându-se de iarbă verde, aer curat și imaginea unui lac de poveste. Invităm, de asemenea, și comercianții care doresc să-și amenajeze terase să participe la transformarea acestui loc într-o atracție turistică deosebită”, și-a motivat decizia de a reda Lacul Mare din Oravița publicului larg primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.