După 15 luni, primii kilometri de autostradă s-au inaugurat în județul lui Grindeanu! Premierul spune că poate mai mult!

România a reușit să inaugureze 15 kilometri de autostradă în 15 luni! Este vorba despre un tronson din Lotul II al Autostrăzii Lugoj-Deva, drum care leagă localitățile timișene Traian Vuia și Margina.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că, începând de luni, 6 martie, 15 kilometri din Autostrada Lugoj-Deva au fost puși în circulație. Astfel, șoferii care merg spre Timișoara dinspre Deva pot intra pe autostradă pe nodul rutier amenajat la Margina. Lucrările au început în luna noiembrie 2013 și ar fi trebuit încheiate în luna mai 2016. Alte două tronsoane ale autostrăzii care leagă judeţele Hunedoara şi Timiş se află în şantier. Valoarea contractului încheiat în octombrie 2013 este de 562,73 milioane lei, fără TVA, din care 85% reprezintă finanţare de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune.

Premierul Sorin Grindeanu se bucură că, în județul din care a plecat, se mișcă lucrurile. Ba mai mult, promite că se va implica personal în recuperarea timpului pierdut până acum în ceea ce privește construirea de autostrăzi. „Salut decizia CNAIR de a deschide astăzi un nou segment din autostrada Lugoj-Deva, între localitățile timișene Traian Vuia și Margina. Vă asigur că modernizarea infrastructurii rutiere rămâne în atenția Guvernului și că mă voi implica personal în recuperarea uriașelor întârzieri înregistrate, de ani de zile, în acest sector”, anunță premierul cărășean printr-o postare pe internet.

Cei 15 kilometri de autostradă inaugurați ieri reprezintă primul tronson pus în circulație din luna decembrie 2015 până acum, atunci când a fost inaugurat lotul 2 de Autostradă Timişoara-Lugoj.