Dunca spune astăzi ceva, iar mâine o sucește! Confundă Consiliul Județean cu propria firmă!

A câștigat încrederea multor cărășeni cu entuziasmul său, dar la fel de repede i-a convins că e total nepregătit și că aproape tot ce a garantat că va face în patru ani de mandat a fost, de fapt, o iluzie!

Romeo Dunca a fost menajat o vreme de fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, care i-a acordat timp de acomodare cu ceea ce înseamnă administrația publică. Actualul deputat spune însă că a venit timpul pentru o primă evaluare a activității președintelui CJ. „În primul rând, am văzut că a renunțat la majoritatea proiectelor pentru care noi am obținut finanțare europeană. Am observat și direcția actualului președinte înspre județul Timiș. Observ că oamenii noi care lucrează în CJ sunt aduși din județul Timiș, firmele care lucrează la proiectele de fezabilitate sunt tot din Timiș, soluțiile sunt în județul Timiș, trenul minunat tot de acolo vine. Nu văd o altă direcție, văd  tot felul de declarații care apoi sunt contrazise. Declară ceva domnul Dunca și apoi declară altceva legat de același subiect. Vorbea despre beneficiile acelui tren, dar nu știa dacă va fi pe aceeași linie sau pe una nouă. Diferența este enormă. Ca să construiești o linie ferată ai nevoie de teren, Consiliul Județean nu are teren în județ pe unde să treacă linia ferată de care dânsul vorbește. Ca sa faci studiu de fezabilitate trebuie să ai teren. Ca să ai teren trebuie să expropriezi. Pe lângă bani ai nevoie și de timp, și de documentație. Doar această documentație durează un an de zile. Ca să depui studiu de fezabilitate pe o lucrare trebuie să fii proprietar pe acel teren. Și discuțiile legate de spitale sunt contradictorii: ba este vorba de un spital modular, ba nu e, ba se face și un spital nou.”, a comentat social-democratul Silviu Hurduzeu.

Romeo Dunca mai greșește undeva, subliniază liderul PSD Caraș-Severin. Prezintă în spațiul public tot felul de cifre eronate. Cifre pe baza cărora ia decizii importante. Un exemplu în acest sens ar fi renunțarea la proiectele privind anveloparea celor trei spitale europene din bani europeni, la care se adaugă și o contribuție de la bugetul județului. Greșește la sume domnul Dunca. El spunea că proiectele europene pentru cele trei staționare depuse în timpul mandatului meu, care sunt semnate și pentru care CJ are finanțare, presupun o contribuție de la CJ de 35 milioane de lei. Nu este o contribuție de 35 milioane, este de aproximativ 15 milioane. Este vorba de cota CJ și de acoperirea cheltuielilor neeligibile pentru că multe din lucrările prevăzute în studiul de fezabilitate atunci când au fost depuse erau neeligibile. Eligibilitatea pe ghidul de finanțare era pe reabilitarea din punct de vedere energetic, însă dacă se făceau lucrări la cele trei staționare am acceptat și anumite lucrări necesare, lucrări cerute de doctorii de acolo. Era  vorba de 15 milioane contribuția Consiliului Județean la o sumă de 51 milioane de lei. Asta este valoarea celor trei proiecte. Fiind vorba de lucrări cu finanțare europeană, poți lua un împrumut.”, a explicat Hurduzeu.

Pe de altă parte, sinceritatea debordantă din unele momente a președintelui Dunca îi stârnește zâmbete deputatului Hurduzeu, care s-a convins acum, nu mai are niciun dubiu, că ar fi fost mai inspirat și mai bine pentru toată lumea dacă și-ar fi văzut de propriile afaceri. „Nu știu dacă este vorba doar de sinceritate la domnul Dunca, eu cred că nu reușește să se adapteze la această calitate de președinte de Consiliu Județean și confundă Consiliul Județean cu propria firmă. Este destul de greu să vii din mediu privat și să lucrezi în administrație și dacă nu asculți de cei din CJ și doar de consilierii tăi, care, la fel, nu au experiență în administrație, este posibil să dai niște răspunsuri care pot fi catalogate și altfel, nu doar sincere.”, a punctat șeful PSD Caraș-Severin.