„Dunca poate fi mare doar pe un mușuroi de bani, în rest e mărunt, e meschin! Dovedește impotență intelectuală și sufletească!”

romeo dunca rusinat

Alina Stancovici l-a umilit public pe Romeo Dunca așa cum nimeni n-a mai făcut-o vreodată după ce șeful CJ a demis-o din funcția de manager al Spitalului Județean chiar în ziua aniversării acesteia!

Schimbată pentru a patra oară, chiar de ziua sa de naștere, Alina Stancovici nu și-a mai cenzurat sentimentele și l-a desființat pur și simplu pe președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. „O nouă demitere, marca Dunca: fărădelege peste lege! Momentul pare hilar: e ziua mea de naștere, dar și a lui. În prima fază am fi cu toții tentați să ne întrebăm pentru a cui aniversare e «cadoul demiterii», a mea ori a lui. Am putea crede că are o frustrare din copilărie, când, poate nu primea nimic de ziua lui, iar acum recuperează ce a pierdut cândva! E o dovadă de crasă ghiolbănie, imbecilitate, nesimțire, mitocănie și tot ceea ce este sinonim cu acești termeni! Să porți un război nesfârșit cu o femeie, să o hărțuiești, să o hăituiești doar-doar o ia la sănătoasa, iar în ceas de sărbătoare pentru ea, dar și pentru tine, să iscălești actul demiterii, dovedește impotență intelectuală și sufletească! Dar, nimic nou! Dunca s-ar dezice de propriul șoric dacă ar fi altfel! Cadoul de aniversare este doar o răzbunare meschină pentru că oamenii inteligenți și fericiți nu pierd timpul să facă rău ori să se răzbune. Răutatea și răzbunarea sunt pentru oamenii frustrați, mediocri și invidioși! Pentru proști, mai exact!”

Alina Stancovici nu s-a oprit aici. Și-a continuat tirul: „În adâncul său, actul… de grabnică revocare a managerului SJUR emis de vătaful județului, are un alt substrat, iar timpul o va dovedi. Se traduce printr-un mare interes pentru cifre cu muuuuuulte zerouri care trebuie operate «acum sau niciodată». Câte trenuri să piardă, amărâtul ăsta de Dunca și să rămână «repetent» și anul acesta sau…. și prost și….și cu parandărătul neluat și miștocărit de mentorul său și de prietenii… de conjunctura vremelnicei sale funcții. Dunca să nu uite că, atunci când intervine banul, lumea de proastă calitate își pierde orice valoare. Se alege praful de mentorat și de prieteni că omenia oricum nu face casă bună cu proasta calitate!”

Cu mai multe biblioteci în spate decât are Dunca tiruri, Stancovici i-a lansat o invitație la lectură șefului CJ, poate se va regăsi printre personajele lui Niculae Filimon: „Desigur, în «vitejiile» sale nu e singur! Că doar nu are interes pentru spital și pacient, vorba bănățeanului «el, nu-i dă pră la noi», iar ajutorul îi vine inclusiv de la cei care sunt adevăratul cancer al spitalului. Haiducia unor Tutankhamon-i și a  unor creații a lor, mai tinerele replici ale bulibașei si cheițele sale, acea gașcă care a prăduit sănătatea județului și care încă are interese în curtea spitalului este binecunoscută! Nu au dispărut, sunt în spital și nu încă la morga spitalului și aceea concesionată, în fapt încă o dovadă a fărâmițării spitalului. Sunt cei care, mai ieri, se aflau în biroul lui Dunca alături de alți «Titan-i»… Prietenii știu de ce, la fel și oamenii inteligenți! Doar că Dunca nu a citit «Ciocoii vechi si noi» și încă nu s-a prins cine e Dinu Păturică, Andronache Tuzluc, Chir Costea Chiorul și Chera Duduca… Codul Administrativ nu a vrut să îl citească, dar n-ar fi rău ca măcar acum să citească despre Ciocoii lui Niculae Filimon, că deh, cartea și cititul nu dăunează sănătății, indiferent de vremuri,  se trage, pardon se filtrează prin neuroni, nu pe nas… Cine a furat o dată, va fura mereu, cine a trădat o dată, o va face mult mai lesne a doua oară!”

publicitate ziar expresb 1000x100

Nici în finalul comentariului său Alina Stancovici nu-l slăbește pe președintele Dunca. Ba, dimpotrivă. Îl desființează, îl umilește public! „Am tăcut în ultima vreme nu pentru că sunt proastă sau hoață ori pentru că acest Dunca are dreptate, ci pentru că am înțeles ca are un anumit nivel și ca degeaba i se explică. Poate fi mare doar pe un mușuroi de bani, în rest e mic și de stat și de sfat,  e mărunt, e meschin… În fapt, e precum o insectă care bate din aripi pentru o zi, crezând ca bătutul aripilor sale este o eternitate! Dar, până se întâlnesc cu lupul, toți maidanezii se cred câini de rasă! Omul rău e precum cărbunele, dacă nu te arde, te murdărește, cam așa e și Dunca. În definitiv, vorba lui Grigore Vieru, «nu există dreptate fără necazuri, nici om valoros neîmproșcat cu noroi.» Dacă am fost vândută de cei pe care de mult timp nu îi mai consider apropiați, înseamnă că am avut un preț, dacă am deranjat, înseamnă că am făcut ceva bun și corect, care a deranjat șerpăria, dar cum banul la ban trage, și hoțul trage cu hoțul! Însă, când cineva te vinde ieftin, înseamnă că e negustor prost și va veni vremea când el, la rândul lui va fi dat pe tavă, dar pe degeaba… Dunca să mai rețină un exemplu, așa pe înțelesul lui: femeile și pisicile vor face întotdeauna ce vor și vor câștiga mereu, în timp ce bărbații proști și patrupezii maidanezi, ar trebui fie să accepte situația, să-și înăbușe lătratul și să aibă grijă să ridice piciorul din spate fără să se murdărească ori să își stropească pantofii de firmă deja înnoroiți în mlaștina caracterului! Din mărăcine pom și din prost om, nu va ieși niciodată!”

Romeo Dunca nu e deranjat în vreun fel. E convins că a făcut ce trebuie la Spitalul Județean de Urgență Reșița. „Am dat curs hotărârii de revocare din funcție a doamnei Stancovici transmisă de către Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Reșița în urma ședinței din 28 aprilie 2023. Motivul acestei hotărâri e unul simplu: nerespectarea obligațiilor contractuale referitor la diminuarea arieratelor. Analiza a fost făcută până la finalul anului 2022. În luna februarie 2023, prin efortul Guvernului Ciucă, 14 milioane de ron din banii publici au fost trimiși în Caraș-Severin și arieratele s-au stins. Spitalul a rămas cu conturile neblocate exact 10 zile, după care activitatea s-a blocat din nou. Datoriile curente au devenit arierate și azi acestea sunt din nou aproape 16.000.000 ron. Egal că parte din ele sunt aferente unor proiecte europene, direcția e greșită. Spitalul e condus prost Asta este o realitate evidentă. Eforturile de a păstra acest management pagubos cu orice cost îl vedem în ce se întâmplă la ședințele de CA și la cele județene. Pleacă Bașag, vine Bașag dar nu votează, avem cvorum, n-avem cvorum, trimite DSP-ul reprezentant la ședință ca să nu voteze, se votează într-un fel, secretarul CA scrie altceva etc. Toate aceste anomalii au la origine eforturile cooperativei cărășene de a păstra pe funcție un om neperformant. Pentru mine, șansa pacientului internat la SJUR de a i se îmbunătăți condițiile de cazare și tratament odată ajuns internat contează cel mai mult. A înlătura din funcție, chiar și numai pentru câteva luni, un manager neperformant – are importanță. Eu mi-am făcut datoria, în folosul celui care ajunge pe pat de spital. Îmi doresc ca acesta să primească o șansă în plus și să fie tratat onorabil.”, și-a argumentat Dunca decizia.

Lucrurile se vor schimba în bine la spital odată cu plecarea Alinei Stancovici, dă asigurări președintele CJ: „De data asta am găsit un om cu experiență în domeniu, care nu cunoaște pe nimeni la Reșița și care poate să facă treabă. Un om cu curajul și dorința de a face o schimbare radicală. Să sperăm că timpul pe care îl va avea la dispoziție și rezultatul analizei pe caz făcută de instanțele ce vor analiza situația vor da o șansă pentru schimbarea de care este nevoie. Călin Mircea Laza este omul în care am încredere că poate îmbunătăți situația Spitalului Județean.”