Dunca îi cheamă pe politicienii de „mare anvergură” din Caraș-Severin pe drumul județean blocat la CNI!

romeo dunca

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin s-a dus în mijlocul oamenilor din comuna Forotic și satele aparținătoare cu două dosare ce însumează câteva mii de pagini, reprezentând documentația necesară modernizării DJ 572, Comorâște – Forotic – Surducu Mare – Doclin.

Romeo Dunca a ținut să le explice oamenilor revoltați pe bună dreptate din cauza stării deplorabile a drumului că nu a stat cu mâinile în sân, așa cum aceștia l-au acuzat, ci că a pregătit totul încă din 2021 pentru turnarea asfaltului. Modernizarea drumului s-a blocat însă la București. Politic! Cel puțin asta i s-a transmis președintelui CJ. „Am întrebat în repetate rânduri ce e cu DJ 572. Mi s-a spus că le pare rău, dar s-au schimbat prioritățile pe linie politică!”, le-a explicat Romeo Dunca oamenilor care au așteptat cu sufletul la gură o veste bună.

Privit cu îndoială de cei prezenți, președintele Dunca a detaliat: „Profitând de documente din care reiese că drumul a fost calamitat în anii trecuți, am cerut intervenția Companiei Naționale de Investiții. A fost organizată licitația pentru proiectare, iar DALI-ul s-a finalizat anul trecut, în toamnă. A urmat un lung șir de deplasări la București pentru susținerea acestuia în comisiile tehnice de aprobare. Suma rezultată din calculele este de aproximativ 100.000.000 ron inclusiv TVA. Investiția a trecut prin tot ceea ce ținea de partea tehnică. A ajuns la bani și, din considerente financiare sau politice care nu depind de mine, astăzi nu avem încă un răspuns de la București, deși în primă fază primisem confirmarea ministrului că drumul va fi finanțat. Din păcate, se pare că prioritățile politice s-au schimbat în Caraș-Severin, peste noapte. Rămâne să facem presiuni pentru ca acest drum să primească finanțarea necesară. Eu, unul, o să fac asta, sper să o facă și restul politicienilor de «mare anvergură» din județ.”

celtic transilvania 1000x100px

La Comorâște, Forotic sau Surducu Mare ambulanța ajunge cu dificultate. Pompierii la fel. Firmele care au nevoie de forță de muncă preferă să facă mai mulți kilometri decât să vină după oameni în aceste localități. Mai mulți elevi parcurg zilnic kilometri buni pe jos, prin praf și noroi, pentru că nu există pentru ei mijloc de transport. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care se impune o intervenție imediată pe DJ 572. O admite și Romeo Dunca: „Am discutat cu cetățenii din Forotic toate aceste lucruri și am stabilit că vom aloca o sumă din bugetul județului pentru a interveni cu reparații, acolo unde se poate, pentru a remedia porțiunile de drum cu probleme majore. Voi reveni la ei luna viitoare pentru a le prezenta concret modul în care vom acționa.” A fost avansată în acest sens suma de 1 milion de lei.

banner maxagro