Bere şi dulciuri expirate pe mesele cărășenilor de Crăciun și Revelion!

explo 1000x200

După modelul românesc din fiecare an, perioada sărbătorilor de iarnă presupune un maraton de cumpărături în exces. Tocmai pentru această avalanșă de achiziții, inspectorii din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor au plecat pe teren și au descoperit o serie de nereguli.

La sfârșitul lunii noiembrie și începutul lui decembrie, perioada în care comercianții au început să scoată pe piață produsele specifice sărbătorilor de iarnă, s-a desfășurat o acțiune de control privind calitatea, modul de comercializare și etichetare a acestor alimente.

Acțiunea de control a vizat următoarele produse: carne preambalată, produse zaharoase, ciocolată și produse din ciocolată, produse de patiserie și s-a urmărit calitatea, modul de respectare a prevederilor legale privind informarea consumatorilor și modul de desfășurare a promoțiilor”, a precizat  comisarul-șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin, Cristian Angyal.

La cei 30 de agenți economici din județ vizați în această acțiune s-au controlat  peste 1000 de kilograme de produse, cu o valoare totală de peste 16.000 de lei. Totalul amenzilor s-a apropiat de suma produselor verificate și a atins 11.000 de lei. Cele mai grave abateri sesizate, care pot dăuna cumpărătorilor, au fost descoperirea de produse expirate. Este vorba despre bomboane de pom și bere, produse descoperite la doi agenți economici cu o cantitate totală de aproape 20 de kilograme. De altfel, alte produse din aceeași gamă, la care se mai adaugă ciocolata și produsele de patiserie, aveau ambalajul șters sau incomplet, făcând imposibilă verificarea detaliilor despre starea și compoziția produselor.

Pentru că în această perioadă stresul cumpărăturilor poate genera neatenția persoanelor la ceea ce pun în coș, este de preferat ca la fiecare produs achiziționat să se verifice termenul de valabilitate tocmai pentru a scăpa de eventualele evenimente neplăcute în prag de sărbători.

Foto: foodcrew.ro

banner 970 x 250