Drumurile județene, coșuri de gunoi din cauza celor fără bun-simț. CJ Timiș caută soluții

gunoi drdp

Consilierii județeni ai Timișului au venit cu mai multe propuneri pentru prinderea celor care aruncă gunoi pe drumurile județene și care, pentru că nu pot fi identificați, nu pot fi nici sancționați. S-a adus în discuție cumpărarea unor camere de supraveghere mobile, fie a unor drone care să „monitorizeze” arterele județene.

Unul dintre consilierii județeni USR, Petre Mihăieș, le-a cerut funcționarilor consiliului județean să se gândească la soluții pentru prinderea celor care depozitează ilegal deșeuri pe domeniul public.

„Oamenii își fac curat în propria curte ca să murdărească mediul în care mergem cu toții. De aceea, eu supun atenției aparatului tehnic să se gândească la o formulă. Eu sugerez, în măsura în care noi o putem susține financiar, să ne gândim la o modalitate de a amplasa camere mobile, nu fixe, pentru că acelea sunt văzute, ocolite sau distruse. Și dacă o dată vor fi prinși asupra faptului poate nu vor mai face și a doua oară că se va duce vestea că ne filmează cineva, nu știm de unde și ne vine amenda acasă.”, a declarat Petre Mihăieș.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

CITEȘTE ȘI: Munți de gunoaie pe drumurile județene din Timiș. Voluntarii au strâns deșeurile de pe mai bine de 500 de kilometri 

La rându-i, consilierul județean PSD Ioan Sorincău a propus achiziționarea a unor drone cu ajutorul cărora să fie prinși cei care aruncă gunoi pe stradă. Cel mai simplu și eficient, spune președintele CJT Alin Nica, ar fi ca cei certați cu bunul-simț să fie prinși în flagrant.

Anul trecut, în cadrul campaniei de colectare a deșeurilor derulată pe drumurile județene pe parcursul a aproape 3 săptămâni, voluntarii au strâns 11 tone de deșeuri de pe marginea șoselelor.

Nu doar drumurile județene sunt pline de deșeuri. De două ori pe săptămână, cei de la DRDP Timișoara desfășoară activități de igienizare pe rețeaua de drumuri naționale din zona de vest.

Foto: DRDP Timișoara

banner 970 x 250