Drumurile de acces spre zona Mociur vor fi reabilitate! A fost semnat contractul de circa 4 milioane de lei

Aproape 4 milioane de lei vor fi investiți în reabilitarea drumurilor spre Mociur pentru a crește accesibilitatea spre și dinspre cartierul reșițean. Contractul de finanțare a fost semnat ieri.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Aproape 1.000 de locuitori ai cartierului Mociur din Reșița vor beneficia de infrastructură nouă și de o mai bună conectare cu celelalte zone din oraș. Contractul „Reabilitarea drumurilor de acces rutier spre ZUM Mociur, pentru a crește accesibilizarea spre/dinspre cartier” a fost semnat ieri.

Proiectul presupune reamenajarea a aproximativ 1.600 de metri pătrați din trama stradală pe străzile Mociur tronson I, II și III, Barbu Lăutaru, Grigore Alecsandrescu, prin reabilitarea zonei rutiere şi pietonale (lungimea totală a trotuarelor proiectate este de 417 m). În plus, vor fi montate marcaje longitudinale şi indicatoare de circulație, va fi asigurat accesul către proprietăți şi vor fi realizate locuri de parcare.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Pe aceleași străzi va fi reabilitată infrastructura de utilități publice pe o lungime de aproximativ 1.400 m prin realizarea iluminatului stradal (57 de stâlpi noi/corpuri înlocuite) și realizarea sistemului de preluare și evacuare a apelor pluviale pe aproximativ 646 m.

Valoarea contractului este de aproximativ 3,9 milioane de lei, dintre care peste 3 milioane de lei – bani nerambursabili. Durata de implementare este de 18 luni.

Beneficiarul proiectului este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Reșița. Investiția face parte din Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban; Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC).

banner maxagro