Drumul spre Euro a început la Timișoara pentru naționala de juniori! Laurențiu Roșu, foarte mulțumit de condiții

Naționala de fotbal U19 a României se află de marți la Timișoara, unde începe pregătirile pentru campania de calificare la Campionatul European de juniori care va avea loc anul viitor în Irlanda de Nord. Echipa antrenată de Laurențiu Roșu a făcut miercuri primul antrenament, la Liceul cu Program Sportiv Banatul, deoarece de săptămâna viitoare încep meciurile din prima fază de calificare, la Belgrad. Adversarii sunt tari: Serbia, Spania și Lituania!

Primele clasate din grupă vor trece în următoarea fază de calificare, Turul de Elită. Roșu știe că va fi dificil. „Mă bucur că avem posibilitatea să ne antrenăm câteva zile înainte de a pregăti acest turneu. Foarte complicat va fi, pentru că jucăm în Serbia, contra gazdelor, Spaniei și Lituaniei. Serbia și Spania au fost calificate la turneul final de la U17, mă refer la această generație de 2001. Nu ne va fi ușor, dar vom face tot posibilul să ne calificăm. E foarte bine că mulți dintre băieți au început să evolueze la un nivel foarte bun. Mă refer la Liga 1, Liga 2, chiar și cei din străinătate au avut evoluții bune în ultimul timp. Eu sper ca până la primul meci să nu mai apară accidentări, pentru că am suferit din acest punct de vedere, sunt jucători care nu sunt aici din cauza accidentărilor. Sper să ajungem în condiții optime, 100% să fim pregătiți pentru primul meci, care zic eu că e cel mai important împotriva Serbiei.”, a declarat selecționerul Laurențiu Roșu.

Până duminică inclusiv, naționala de juniori se antrenează la LPS Banatul. Roșu e foarte mulțumit de toate condițiile din Timișoara. „Condițiile sunt foarte bune, hotelul foarte bun, mâncarea, la fel. Condiții de antrenament bune. E totul ok. Oamenii care sunt aici ne-au pus la dispoziție tot ce au avut mai bun și trebuie să le mulțumim din punctul acesta de vedere, pentru că încearcă să ne creeze aceste condiții pentru a putea pregăti turneul oficial pe care îl avem.”, a punctat antrenorul.

Locul 4 obținut de naționala de tineret la Europeanul din vară e un factor motivațional în plus pentru naționala U19. „Obiectivul e clar, vrem să ne calificăm și vom face tot posibilul să ne calificăm. Presiune e tot timpul, pentru că într-adevăr ne dorim să câștigăm, ne dorim să avem rezultate pozitive, ne dorim să ne calificăm. Din cauza aceasta, tot timpul există o presiune, dar e o presiune pozitivă. E un lucru foarte important că echipa națională de tineret s-a calificat la Euro și trebuie să fie un exemplu pentru generațiile următoare. Sper să reușească același lucru și cei care vin din urmă.”, a precizat Roșu.

De altfel, tinerii fotbaliști deja au făcut un studiu al primului adversar din grupa de calificare, Serbia. „Suntem determinați să facem o figură frumoasă. Avem o grupă destul de grea. Trebuie să ne jucăm și să ne calificăm mai departe. Spania e o echipă foarte bună, au jucători care joacă în prima ligă. Dar noi suntem determinați, trebuie să câștigăm primul meci cu Serbia, care e o echipă agresivă, determinată. Trebuie să câștigăm primul meci pentru a avea șanse de calificare. Suntem un grup unit, determinați, suntem ca o familie. Condițiile sunt foarte bune, noi ne adaptăm oricăror condiții, suntem fotbaliști profesioniști.”, a spus Cristian Dumitru, jucător de la FCSB împrumutat sezonul acesta la Clinceni.

La naționala U19 este și un timișorean, David Miculescu, fotbalist legitimat la UTA. „Mă simt bine acasă. Sunt timișorean, aici am jucat. Sunt foarte bucuros că m-am întors acasă să mă antrenez. Avem o grupă destul de grea, dar suntem jucători profesioniști. Mulți jucăm în Liga 2 și chiar și Liga 1. Asta ne ajută foarte mult și cum s-a văzut la U21, nimic nu este imposibil. Sper să ne calificăm. Trebuie să ne motivăm, să fim toți uniți. Să jucăm fotbal, tot ceea ce știm, cum au făcut și cei de la U21 cu Anglia. Au jucat și au demonstrat că sunt buni.”, a spus Miculescu.

Primul meci al României din grupa de la Belgrad va fi marți, 8 octombrie, cu Serbia, pe stadionul Cukaricki.