Drumul Județean Prislop – Semenic, proprietate privată! Modernizarea, amânată!

drumul judetean prislop semenic, proprietate privata
casinoherculane by sungarden

Drumul spre Muntele Semenic trece pe proprietățile private a 12 persoane fizice și juridice! Compania Națională de Investiții a refuzat deocamdată să-l modernizeze!

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a cerut aleșilor județeni aprobarea declanșării procedurilor de expropriere a terenurilor proprietate privată, a sumelor aferente despăgubirilor, precum și aprobarea documentației tehnico-economice în vederea modernizării DJ 582E Prislop – Semenic.

Administrația județeană depusese la CNI documentația pentru refacerea, reabilitarea și modernizarea celor câțiva kilometri de drum de la Prislop până pe Semenic, deși în instituție se cunoștea situația juridică a acestuia. Proiectul a fost inclus pe lista sinteză a Companiei, dar așa cum era de așteptat, au fost identificate suprapuneri, atât longitudinale, cât și transversale pe amplasamentul DJ 582E cu alte terenuri care nu sunt în proprietatea Consiliului Județean.

Documentația topografică de expropriere a fost finalizată în mai 2023. Au fost identificați 12 proprietari, persoane fizice și juridice, și 5 porțiuni de teren aparținând Comunei Văliug. Pentru acestea 5 s-a solicitat deja de către Consiliul Județean trecerea în domeniul public al județului.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Pentru celelalte suprafețe de teren se va face expropriere pentru cauză de utilitate publică. Valoarea de piață a terenului a fost stabilită la 15 euro/mp. Suprafața totală ce urmează a fi expropriată e de 3.298 mp. În total, 50.000 de euro.

„Dezvoltarea stațiunii Semenic trebuie să reprezinte o prioritate pentru Consiliul Județean, iar crearea unei infrastructuri adecvate reprezintă un prim pas, sens în care considerăm că avem obligația și nu facultatea de a îmbunătăți condițiile de trafic pe DJ 582E Prislop – Semenic, mai mult că, finanțarea acestui obiectiv va fi realizată de la bugetul de stat, prin CNI.”, a explicat Romeo Dunca.

Dacă aleșii județeni vor fi de acord cu exproprierea, atunci se vor parcurge etapele legale obligatorii înainte ca administrația județeană să devină proprietar pe tot drumul. Abia atunci CNI ar putea să înceapă lucrările de modernizare. Cu alte cuvinte, trece și iarna asta și cine știe mai câte până când drumul spre Semenic va fi pus la punct.

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/