Drumeții montane în zona Băile Herculane, la o aplicație distanță. Gratuit, pe telefon sau tabletă

Turiștii și pasionații de drumeții au posibilitatea să viziteze zona montană a stațiunii Băile Herculane cu ajutorul telefonului sau a tabletei. Hărțile cu traseele din Munții Cernei și Munții Mehedinți pot fi descărcate gratuit.

Administrația locală din Băile Herculane anunță pasionații de trasee montane că au de acum posibilitatea de a descărca gratuit hărțile cu traseele din Munții Cernei și Munții Mehedinți și a le instala direct pe telefonul sau tableta proprie, atât în varianta Android, cât și în sistemul de operare OSX (Apple – iPhone).

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul, iar acestea sunt descrise în detaliu în limbile română și engleză, unele trasee având ataşate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o casetă tehnică. Aceasta conține: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcuş total, coborâre totală, timp de parcurgere dus-întors, practicabilitate în funcţie de anotimp etc. Umbrirea şi curbele de nivel scot în evidenţă relieful, ușurând orientarea.

1000x100 casa brutarului
expresb 1000x100

Pentru a putea descărca hărțile, doritorii trebuie să caute în Google Play aplicația „Munții Noștri”. Acestea pot fi consultate accesând și link-ul http://muntii-nostri.ro/munte/muntii-cernei-mehedinti/.