Drulă: Anul acesta vine dezmățul. O politică fiscală de sărăcire a României și alimentare a inflației

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, declară că „anul acesta vine dezmățul” și acuză că „în ședința Guvernului Sărăciei PSD-PNL, Grindeanu a adoptat bugete pe 2022 la companiile din subordine fără pic de responsabilitate”: „O politică fiscală de sărăcire a României și alimentare a inflației”.

„După ce anul trecut, ne-am luptat să ținem sub control cheltuielile companiilor de stat, anul acesta vine dezmățul. Vineri, în ședința Guvernului Sărăciei PSD-PNL, Sorin Grindeanu a adoptat bugete pe 2022 la companiile din subordine fără pic de responsabilitate”, scrie pe Facebook Cătălin Drulă.

Președintele interimar al USR, fost ministru al Transporturilor și deputat de Timiș, declară că CFR Călători bugetează o pierdere de 650 de milioane lei, față de 265 milioane anul trecut.

„Crește numărul de angajați cu 500. Are un deficit de lichiditate de 200 de milioane cu tot cu ajutorul de stat recent de 210 de milioane (obținut pe munca și discuția la Comisie făcută de noi anul trecut). Deci ori intră în incapacitate de plată, ori ne va costa încă 200 de milioane de la bugetul de stat față de ce e prevăzut acum. Metrorex crește numărul de angajați cu 849, după ce în 2021 a existat o scădere cu 800 a numărului de angajați în plată. Pierderi bugetate de 420 de milioane de lei, aproape dublu față de 2021. Deficit de lichiditate de 200 de milioane de lei. Peste tot angajări, creșteri de cheltuieli, sinecuri, posturi și instituții create pentru clientela de partid. Aceasta este politica PSD-PNL și a guvernului Ciucă-Iohannis-Ciolacu. O politică fiscală de sărăcire a României și alimentare a inflației”, conchide Drulă.

banner 970 x 250