Dream Road, proiectul de succes pentru sprijinirea comunităților de romi

romi 3

Bunăstarea comunităților de romi este vizată și în cadrul proiectului Dream Road. În acest sens, în Slovenia a avut loc o nouă întâlnire cu cei 15 parteneri.

Asociația Nevo Parudimos a participat în Slovenia la prima întâlnire, face to face, în cadrul proiectului Dream Road, pentru a trece în revistă activitățile ce vor fi implementate în perioada imediat următoare. A fost prima întâlnire în persoană a comitetului de coordonare și parteneriat al proiectului DREAM ROAD- Regiunea Dunării pentru acces îmbunătățit și eMpowerment pentru dezvoltarea ROmA.

nevo

Întâlnirea a fost organizată în Slovenia și a inclus o evaluare a activităților de până acum, dar și o vizită în comunitatea locală de romi din Pušča, o comunitate autonomă din nord-estul Sloveniei. La întâlnire au participat reprezentanți din toate cele 10 țări partenere în cadrul proiectului susținut de Programul transnațional Interreg Danube și implementat de 15 parteneri din 10 țări din regiunea Dunării. Romii sunt reprezentați în toate țările parteneriatului, cu modurile lor de viață și provocările cu care se confruntă, acestea fiind diferite de la țară la alta.

nevo

DREAM ROAD explorează și dezvoltă întregul potențial al acestor comunități și al membrilor lor, care se confruntă de cele mai multe ori cu situații de excluziune și discriminare, considerând că impactul pozitiv semnificativ se obține numai prin implicarea tuturor actorilor sociali.

Proiectul urmărește să sprijine nu numai importanța educației, ci și a modernizării și digitalizării în comunitățile de romi. În acest scop, proiectul va înființa LABORATOARE DE ÎNVĂȚARE pentru a spori accesul și alfabetizarea informațională, funcțională și digitală.

nevo