Dovezile nesimţirii au fost şterse de pe Muntele Mic! 500 de saci cu gunoi adunat voluntar din zone greu accesibile! [FOTO]

Campania „Fă-ți curat la munte” a tras linie după 6 weekend-uri. Rezultatele sunt impresionante, atât din punct de vedere al colectării gunoiului, cât și al participării, deosebit de numeroase.

Potrivit inițiatorului acestui proiect ecologic, Ciprian Gaica, președintele Asociației Muntele Mic Extrem s-a reușit strângerea a câteva sute de saci de gunoi cu aportul a peste 150 de voluntari.

„Am reușit să strângem aproximativ 500 de saci de gunoi din zone greu accesibile. Am avut norocul sa avem parte de 170 de voluntari, din care 130 de au fost elevi din liceele Bănățean Oțelu Roșu, Traian Doda și C.D. Loga Caransebeș, 40 de voluntari (familii, studenți și iubitori ai Muntelui Mic). Voluntarii, prin prezenta lor, ne-au arătat că-și doresc ca scopurile noastre să fie atinse. Deșeurile colectate au fost depozitate într-un țarc amenajat provizoriu și vor fi transportate la Horezu, la inițiativa Consiliului Județean, în această săptămână”, ne-a declarat Ciprian Gaica.

Transportul elevilor a fost asigurat pe toată perioada de către Primăria Turnu Ruieni, Primăria Caransebeș, Primăria Oțelul Roșu. Atenția pe parcursul acțiunii a fost atrasă de numărul de voluntari prezenți.

„Am avut 3 weekend-uri din cele șase în care am stopat înscrierea voluntarilor din cauza locurilor de cazare limitate. Cu privire la stoparea fenomenului, de anul trecut până acum am găsit doar doi saci de gunoi proaspăt. În 3 weekend-uri am depășit numărul de locuri de cazare și s-au înghesuit cum au putut în cabanele personale oferite acțiunii de către unii proprietari de cabane. Din punctul meu de vedere, scopul acestei campanii a fost atins în proporție de 80%. Au mai rămas: curățarea pârtiilor de către proprietari și motivarea investitorilor prin îndeplinirea promisiunilor”, a mai spus Gaica, precizând şi că scoaterea gunoiului aruncat în pădure în ultimele decenii se apropie de final.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157683966670574″]

„Putem declara că gunoiul vechi și nou nu mai este pe Muntele Mic! Din motive de birocrație, de legi ce se bat cap în cap, de lipsă de fonduri, s-a ajuns la lipsa spațiului de depozitare a deșeurilor legal. Noi am instalat «ilegal» un țarc provizoriu pentru deșeuri neperisabile. Din păcate, acesta se va demonta după golirea lui și se va construi altul în parcarea de pe platou. Când va fi gata, nu știm, probabil când se va construi parcarea, nu știm nici asta, de fapt, când se va întâmpla. Pe scurt, până acum un an autoritățile locale nu au avut niciun interes față de Muntele Mic. Dacă nu este loc de depozitare, nu există nici mașina de gunoi. S-a promis că în termen de un an de acum înainte se va rezolva problema asta. Va rămâne să-l transporte proprietarii în mașinile proprii. Față de anul trecut, impactul și dorința s-au dublat. Mulțumesc pe această cale primarului comunei Turnu Ruieni, Mihai Mărălăscu. Pot spune ca am rămas plăcut impresionați de dorința voluntarilor. Pentru a aduce un plus campaniei, am organizat o petrecere în weekend-ul lui Ilie și am atins și ultimul scop: trezirea Muntelui Mic pe timp de vară”, a concluzionat Ciprian Gaica, menționând că în 22 iulie, de la ora 19, a avut loc un atelier de muzică medievală, apoi muzică de hip-hop și mixaje, pe scurt, o petrecere pe cinste în parcarea hotelului vechi „Sebeș”. Ciprian Gaica anunță că o campanie asemănătoare va începe în a doua săptămână din luna septembrie, cu titlul „Fă-ți curat la lac”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/