Două victorii cu Lugojul. Leo Doană este impresionat de juniorii reșițeni

Nou-promovata în Liga a III-a de fotbal, CSM Școlar Reșița a încheiat săptămâna de pregătire cu un amical în Valea Domanului, cu o altă formație bănățeană din eșalonul al treilea, CSM Lugoj. Partida a fost câștigată de echipa reșițeană, cu scorul de 2-1 (0-0). Cu același scor, rosso-nerii se impuseseră în urmă cu o săptămână, la Lugoj.

În absența fundașilor centrali Milorad Banac, Robert Covăsală și Dragoș Țoțu, toți trei accidentați, antrenorul Leontin Doană a făcut improvizații în formula de start, trimițându-i în apărare pe Laurențiu Breșneni și Flavius Costescu. Experiența lor și-a spus cuvântul, ceea ce nu a putut decât să-l mulțumească pe antrenorul rosso-nerilor.
Oaspeții au deschis scorul în minutul 56, printr-un penalty transformat de Bozian, cu toată opoziția portarului Daniel Petruț, care a intuit direcția mingii. CSM-ul nu s-a lăsat și chiar dacă Leo Doană a făcut mai multe schimbări în echipă, nou-intrații pe teren au făcut risipă de energie, vrând să arate că merită să fie chiar titulari în echipa Reșiței. Juniorul Bogdan Szijj a avut un moment de inspirație în minutul 71, când a preluat mingea pe partea dreaptă, a pătruns în poziție centrală și a șutat cu stângul, pe jos, reușind egalarea. Golul victoriei a venit în minutul 78, după o acțiune prelungită de atac, mingea a ajuns la Dan Negrei, care a catapultat-o în vinclul porții lugojene, pe colțul lung.

CSM Școlar a început jocul în alcătuirea: Domăneanț, Vlad, Breșneni, Costescu, Marcu, Ciucur, Costachi, Săndescu, Dobra, Ponoran, Beloescu. Au mai intrat: Petruț, B. Szijj, A. Coviț, S. Coviț, Negrei, Liuba, Epure, Dincă, Bloju, Stancu.

„A fost un amical util, cu un joc bun al echipei noastre. În special în a doua repriză, când am făcut unele modificări în echipă, am băgat mai mulți copii, născuți în 1997, 1998, 1999, îi felicit pentru această victorie și pentru efortul depus. Pentru că am avut toți fundașii centrali accidentați, am improvizat, am jucat cu Breșneni, cu Costescu. Dar, una peste alta, cei doi s-au achitat de sarcini, ca și Denis Dincă, pe care l-am băgat spre finalul jocului. Noutăți în lot nu avem, au venit doar Dobra și Stancu, dar deocamdată nu sunt legitimați, urmează să mă mai edific asupra potențialului lor, dacă îi mai ținem sau nu”, a spus Leontin Doană.

Antrenorul formației reșițene de evoluția juniorilor din lot: „Am vorbit și cu președintele Viorel Lolea pe tema juniorilor. Consider că la Under 19 avem cei mai buni copii. Asta dovedește că la Centrul de copii și juniori s-a lucrat și ușor-ușor se văd roadele. După cum vedeți, în echipă sunt jucători doar locali sau din județ, ceea ce n-a mai fost de pe vremea mea, din 1997, când au venit din afară doar Mutică și Jilavu.”

CSM Școlar se va pregăti în continuare la Stadionul „Mircea Chivu” din Valea Domanului și va încheia următoarea săptămână de pregătire cu încă un amical pe teren propriu.
S-a amânat meciul pe care trebuia să-l jucăm miercuri la Deva. Vom continua cu antrenamentele la stadion, iar sâmbătă, pe 20 august, vom juca cu Mama Mia Becicherecu Mic, aici, la noi. Dacă nu plouă, vom juca tot pe iarbă, ca și meciul cu Lugoj. Dacă plouă, vom juca pe sintetic, pentru că vrem să protejăm gazonul natural pentru partidele din campionat”, a mai spus Leontin Doană.