Două persoane izolate la domiciliu în comuna Pojejena: „Îi rugăm pe vârstnici să respecte regulile şi să evite lucrările în grădină”

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

În comuna condusă de primarul Mira Radovancovici, două persoane se află în autoizolare, acestea întorcându-se din țări precum Germania, respectiv Austria. Chiar dacă situația nu este una tocmai plăcută, reprezentanții administrației publice locale le recomandă vârstnicilor să petreacă mai mult timp în casă, fiind categoria cea mai vulnerabilă în fața COVID-19, deși începutul de primăvară coincide cu semănatul grădinilor.

Viceprimarul comunei Pojejena, Zvezdana Dragomir, spune că i-a înștiințat pe localnici cu privire la măsurile care se impun în vederea limitării și a răspândirii coronavirusului pe raza UAT-ului, la nivel local constituindu-se un grup de voluntari care să le vină în ajutor pentru achiziționarea tuturor celor necesare: alimente, medicamente, atât persoanelor vârstnice, cât și persoanelor cu probleme locomotorii, astfel încercându-se ținerea sub control a situației.

Cu toate că este greu pentru ca oamenii de vârsta a treia să pună pe primul plan respectarea măsurilor impuse, mai ales cei din mediul rural, obișnuiți cu munca în grădină odată cu instalarea primăverii, Zvezdana Dragomir încearcă să tragă un semnal de alarmă în acest sens, întrucât, respectând regulile, bătrânii se protejează, în primul rând, pe ei și își protejează familia: copiii, nepoții.

Chiar dacă bătrânii reprezintă grupa cea mai vulnerabilă în fața problematicii COVID-19, e dificil pentru ei să accepte aceste măsuri, întrucât toată viața au fost obișnuiți cu activitățile din preajma gospodăriei și nu numai, mai ales în perioada primăverii. Dar ar trebui să se gândească atât la ei, cât și la familiile lor. În plus, copiii, în special cei din mediul rural, care stau la casă și au curte, și ei ar trebui să respecte aceste măsuri. Suspendarea cursurilor a fost o decizie luată tocmai pentru a nu-i expune pe micuți. Aceste reguli au fost impuse pentru binele nostru, al tuturor.

1000x100 (5)

Referitor la activitatea Primăriei Pojejena, programul cu publicul a fost redus la o oră pe zi, mai exact, în intervalul orar 09.00-10.00.

Persoanele izolate la domiciliu respectă măsurile care se impun, acestea revenind în țară începând cu data de 12 martie.