Două orașe și cinci comune din Caraș-Severin, pregătite să aprindă gazul împreună

gas flame, selective focus

Orașele Anina și Oravița, dar și alte cinci comune din Caraș-Severin au șanse mari ca în viitorul apropiat să se încălzească cu gaz, și nu cu lemne, cum se întâmplă în prezent, iar buteliile să nu mai reprezinte singura variantă pentru bucătăriile localnicilor.

Demersurile făcute în ultimele săptămâni de administrațiilor locale din Anina, Oravița, Carașova, Lupac, Goruia, Ciudanovița și Târnova pentru înființarea rețelelor de gaze naturale se apropie de final, ultima etapă fiind cea de depunere a proiectului în vederea obținerii finanțării.

Suntem pe ultima sută cu proiectul pentru gaz, urmează depunerea lui pe Programul «Anghel Saligny». În ședința de săptămâna trecută au trecut și devizele. Noi am fi putut accesa și singuri programul, dar ca să primim un punctaj mai bun ni s-a spus că este mai bine să venim într-o asociație cu localitățile cu care ne învecinăm. Și atunci am încheiat parteneriate cu unitățile administrativ-teritoriale Oravița, Carașova, Lupac, Goruia, Ciudanovița și Târnova. Cererea de finanțare urmează să fie depusă până la sfârșitul lunii, după care avem la dispoziție un an de zile să ne constituim într-un ADI.”, ne-a declarat Daniel Danu, viceprimar cu atribuții de primar al orașului Anina.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)