Două milioane de euro pentru reabilitarea Conacului Mocioni. Consiliul Județean Timiș, colaborare cu islandezii

casinoherculane by sungarden

Consiliul Județean Timiș va depune un proiect de două milioane de euro pentru reabilitarea Conacului Mocioni, un important obiectiv turistic din județ.

Consiliul Județean Timiș a anunțat astăzi că dorește crearea unui spațiu muzeal dedicat memoriei familiei Mocioni din Foeni, amenajarea bibliotecii comunale, a unor spații pentru evenimente culturale și chiar a unor ateliere pentru redescoperirea meșteșugurilor tradiționale, toate integrate într-un proiect care va costa două milioane de euro.


Consiliul Județean Timiș va colabora cu firma islandeză „North Consulting”. Din informațiile oferite, reprezentanții Consiliului Județean Timiș au efectuat o vizită în Islanda în cadrul inițiativei bilaterale „Developing a cultural heritage partnership”, finanțată prin programul RO-Cultura.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

„Activitățile desfășurate în Islanda au inclus prezentarea propunerii de proiect ce urmează a fi dezvoltată în parteneriat, întâlniri de lucru și planificare, vizite la obiective din zona Reykjavik-ului, relevante pentru dezvoltarea ideii de proiect. Fiind un proiect dedicat cetățenilor, implicarea comunității locale și a voluntarilor este fundamentală”, a precizat managerul de proiect din cadrul Consiliului Județean Timiș, Ruxandra Adam.

Cererea de finanțare va fi făcută în cadrul programului RO-Cultura, finanțat prin Granturile Spațiului Economic European (Islanda, Liechtenstein, Norvegia), anunță CJT.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/