Două licee reșițene și unul din Caransebeș, în topul rezultatelor la Bacalaureat

Două licee din Reșița și un al treilea din Caransebeș sunt pe podiumul rezultatelor obținute în sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat, la coadă aflându-se trei unităţi de învăţământ tehnic din Reşiţa, Prigor şi Berzovia.

Pe primul loc se află Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, care are un procentaj de promovare a examenului de Bacalaureat de 98%. Din 110 elevi, trei nu s-au prezentat la examen, iar doi au fost respinși, dar fără notă. Jumătate din total au obținut medii între 9 şi 10, mai puțin nota maximă.

Pe al doilea loc ca procentaj de promovare este Liceul Teologic Baptist din Reșița, din 25 de elevi, doar un elev a fost respins, fără notă, dar unul dintre ei a obținut media maximă.

leader board 728 x 90 px

Pe ultima treaptă a podiumului se situează Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș. Acolo, 114 elevi s-au înscris la examen, trei nu s-au prezentat, 9 au fost respinși. La acest colegiu, doar 28 dintre absolvenți au reușit să obțină note între 9 și 10, mai puțin nota maximă.

Din păcate, sunt și trei unități de învățământ de la care nu a promovat nici măcar un absolvent: Colegiul Tehnic Reșița, Liceul Tehnologic Berzovia și Liceul Tehnologic „Iosif Coriolan Buracu” din Prigor. Iar de la Liceul Tehnologic „Constantin Lucaci” din Bocșa, un singur elev a promovat examenul din 23 de înscriși. Tot un promovat având și Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova.

Colegiile „Mircea Eliade” (68%, sub media națională), Cărășan (18%) și Economic din Reșița (50%, sub media națională) au avut o clasare extrem de slabă, fiind depășite de Liceul de Artă „Sabin Păuța” din Reșița (80% promovați) sau „Tata Oancea” din Bocșa (75% promovați).

CITEŞTE ŞI: Topul liceelor şi colegiilor din Caraş-Severin, stabilit de absolvenţii claselor a VIII-a