Două evenimente de neratat în sinagoga din Caransebeș

concert thierry huillet
picnic iulius1000x100

Două evenimente care sigur vor trezi emoții pentru participanți vor avea loc astăzi, la sinagoga din Caransebeș, unul dintre ele fiind dedicat copiilor. Dirijorul și compozitorul francez Thierry Huillet și violonista Clara Cernat sunt cei care vor însufleți atmosfera, totul făcând parte din proiectul „Sunetul Sinagogilor” care urmărește includerea a 5 sinagogi din regiunea Banat și Crișana în circuitul cultural regional și național.

Asociația Pantograf din Timișoara pregătește pentru publicul din Caransebeș două momente unice la sinagoga din oraș. De la ora 16.00 se va desfășura concertul explicativ pentru copii, fiind recomandat pentru cei cu vârsta între 8 și 14 ani. Concertul este susținut de artiști de renume internațional, iar programul încurajează interacțiunea dintre muzicieni și tânărul public. Accesul se face gratuit, doar prin completarea formularului de AICI.

Mai apoi, de la ora 19.00 este programat concertul pentru vioară și orgă, susținut de Clara Cernat (vioară) și Thierry Huillet (orgă), în cadrul primului turneu „Sunetul Sinagogilor”. Evenimentul va aduce în fața publicului din Caransebeș compoziții tradiționale evreiești și lucrări în primă audiție absolută.

leader board 728 x 90 px

Programul va include:

  • Max Bruch – Kol Nidrei, „Hebrew Melody”
  • Ernest Bloch – „Nigun” din tripticul Baal Shem, „Pictures of Chassidic Life”
  • Henryk Wieniawski – „Réverie”
  • Thierry Huillet – „Rhapsody” *Primă audiție absolută
  • Cântec tradițional evreiesc, „Shalom Alechem”
  • Johann Sebastian Bach – „Sarabanda în Re minor”
  • Ciprian Porumbescu – „Balada”
  • Henryk Wieniawski – „Fantaisie Orientale”

Accesul la eveniment este gratuit, iar concertul se va desfășura cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare.

Proiectul „Sunetul Sinagogilor” este finanțat de AFCN, Ministerul Culturii, Centrul de Proiecte Timișoara. Parteneri: Institutul Francez Timișoara – Institut français de Timișoara, Orchestra de Cameră din Toulouse, Comunitatea Evreilor din Lugoj, Comunitatea Evreilor din Caransebeș.