Două case de tip familial, date în folosință în Timiș

casa de tip familial construita de cj timis la gavojdia (2)

Consiliul Judeţean Timiş a finalizat construirea a două case de tip familial și a înființat un centru de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă în Găvojdia.

Casele de tip familial au fost făcute astfel încât să poată găzdui copii de toate vârstele, atât fete, cât și băieți. Au câte o cameră de zi spațioasă, patru dormitoare, un grup sanitar pentru fete și unul pentru băieți, dar și spații pentru duș separate și o spălătorie. Suplimentar va exista un spațiu de studiu, unde copiii să poată învăța împreună. Pentru aparținători, clădirea dispune de două camere de oaspeți, o baie și două grupuri sanitare, iar pentru personalul de specialitate – de un birou, vestiar, spațiu tehnic, bucătărie și cămară de alimente în vecinătatea casei.

Fiecare dintre case urmează să găzduiască câte 16 beneficiari. Centrul de zi va avea 32 de rezidenţi, alături de alţi 10 beneficiari din comunitate.  

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Construim alternative la instituţionalizarea clasică și ne îndreptăm atenția către îngrijirea și ocrotirea copiilor care trec prin trauma abandonului. În foarte scurt timp, cei 67 de beneficiari actuali ai Centrului de Plasament Găvojdia vor beneficia de normalitate și de toate standardele necesare dezvoltării unor copii și a unor tineri pe care îi dorim integrați complet în comunitate.”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Investiția are o valoare de 5,6 milioane de lei, fonduri europene și contribuția CJ Timiș. În perioada următoare, DGASPC va dota centrul de zi și casele familiale cu mobilier, veselă, echipamente de uz casnic și se va ocupa de transferul beneficiarilor.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/