Două case au luat foc în mai puțin de 24 de ore

Neatenția gospodinelor a dus la producerea a două incendii, ambele la Reșița. În amebele cazuri, exista riscul de extindere a flăcărilor în întreaga casă, însă pompierii au intervenit la timp. Valoarea pagubelor nu se cunoaște încă.

Într-un interval de o oră, două apartamente din Reşiţa au fost ieri, 17 aprilie a.c., la un pas de a deveni scrum. Primul incendiu a fost anunţat la ora 15.50 şi se manifesta la bucătăria unui apartament situat într-un bloc de locuinţe de pe Bulevardul Republicii din Reşiţa, iar cel de-al doilea incendiu a izbucnit în camera de zi a unui apartament din strada Zimbrului. „În primul caz, focul a pornit de la un aragaz lăsat aprins şi nesupravegheat, iar în cea de-a doua situaţie de la efectul termic produs de o sobă de încălzit în apropierea cărei erau amplasate obiecte inflamabile”, a spus Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”.

Valoarea pagubelor produse de cele două incendii a fost limitată de intervenţia operativă a echipajelor de pompieri militari de la Detaşaşamentul Reşiţa, însă în amândouă situaţiile exista riscul major de exitndere a incendiului la întregul spaţiu de locuit.